R5 5600 undervolt testinde 90 dereceye çıktı

mssfxwas

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 5600 işlemcim var ve oyunlarda 80 dereceleri bulduğu için undervolt yapmak istedim. Bir forumda 1.15 volt ve 4.350 MHz ayarlayabilirsiniz diyordu. Ben de denemek istedim ve gerekli ayarları ayarlayıp apply & test butonuna tıkladım. Sıcaklık kısa bir sürede 90 dereceye kadar çıktı ve bende hemen durdurup ayarları sıfırladım. Niçin böyle oldu? Aynı ayarları yapan adamda 16 derece düşüyorken bende neden böyle oldu? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller.

Bu test önemli değil oyunda dene BROM.

Bu test önemli değil oyunda dene BROM.

Ama çok çabuk 90'a çıktı default değerlerde sıcaklık normal yükseliyor. Durdurmasam belki kendini kapatacaktı.

Neden olduğunu bilen yok mu?

Aynı anakartta mı yaptınız o diğer arkadaşla?

Benim severek takip ettiğim yabancı bir laptop tamir kanalı var. Ona tamire giden laptopların çoğu güç problemiyle gidiyor. Dikkatimi çeken şey ise hemen hemen hepsi Undorvolt ile ünlü laptoplar. İnsanlar yazılımla her şeyi yöneteceklerini sanıyorlar ama işin bir de donanım boyutu var. Anakartlar belli bir düzende çalışmak üzere tasarlanıyor ve ona göre de programlanıyorlar. Kullanıcılar da bu düzenin dışına çıkarmaya zorluyorlar cihazları. Kim bilir hangi çip yanlış referans gerilimi alıyor undervolt yapılınca. Yani demem o ki donanımı kendi çalışma prensibinin dışına çıkmaya zorlamak için hem donanıma hem yazılıma hakim olmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…