Çözüldü R5 5600 ve Dark Freezer X94 hava akışı nasıl sağlanmalı?

• Konuyu başlatan yhenn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.257
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yhenn

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşletmeni
Arkadaşlar herkese merhabalar. Sipariş ettiğim Ryzen 5 5600 ve Dark Freezer X94BL dün elime ulaştı. Malesef anakartım B450 Tomahawk Max modelindeki plastik yüzünden montaj beni aşırı zorladı. Fanın dışarıya doğru tahliye etmesi için yönünü o tarafa doğru ayarladım. Atacağım resimde kırmızı renkle işaretlediğim yerde göreceğiniz üzere o plastiğe denk geldiği için soğutucu biraz yamuk durdu. Fanı diğer tarafa çevirsem belki soğutucu tam oturacak ama bu seferde kasa içerisindeki hava akışı bozulacak. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• b450.jpg
    b450.jpg
    223,7 KB · Görüntüleme: 99
Çözüm
Hocam evde olmadığım için resim atamıyorum, ben fan kısmını kasanın arka tarafına bakacak şekilde ayarlamıştım. Ters mi taktım o zaman?
Diğer sorum işaretli gösterdiğim plastik aparatı çıkartmanın bir yöntemi var mı?
Evet, ters takmışsınız. Soğutucuda tek fan kullanıyorsanız fan RAM'lerin olduğu tarafta olursa daha iyi hava akışı olur.
Bahsettiğiniz plastik anakart üzerindeki bileşenleri soğutmaya yardımcı oluyor çıkartılıyor mu bilmiyorum ama çıkartırsanız pek iyi olacağını sanmıyorum.
Hocam evde olmadığım için resim atamıyorum, ben fan kısmını kasanın arka tarafına bakacak şekilde ayarlamıştım. Ters mi taktım o zaman?
Diğer sorum işaretli gösterdiğim plastik aparatı çıkartmanın bir yöntemi var mı?

Evet, ters takmışsınız. Soğutucuda tek fan kullanıyorsanız fan RAM'lerin olduğu tarafta olursa daha iyi hava akışı olur.
Bahsettiğiniz plastik anakart üzerindeki bileşenleri soğutmaya yardımcı oluyor çıkartılıyor mu bilmiyorum ama çıkartırsanız pek iyi olacağını sanmıyorum.

Çözüm
Normalde evet arkaya doğru bakar ve arka egzozdan çıkar. Ama bu durumda yapacak bir şey yok, dün bunun hakkında bir video izledim. Senin gibi aynı sorunu yaşayan adam bundan memnun olmasa da bu şekilde takıyor. Zaten üstte de en az 1 tane egzoz vardır o işini görür.

Hocam eve geldim ve dediğiniz gibi yaptım sorun kalmadı. Tekrar teşekkür ederim. Konuyu sorun çözüldü olarak kapatabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı