Çözüldü R5 5600 ve RTX 3060 sistemde ekran kartı ve işlemci fanı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkan3310

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese iyi hafta sonları, her zaman oynadığım oyunu oynarken bilgisayar aniden kapandı, kasa fanları çalışıyordu fakat işlemci ve ekran kartı çalışmıyordu, takılı olan RAM slotlarının yerini değiştirdim, bilgisayarın soğumasını bekledim, elektriği boşalttım, ne yaptıysam açamadım bilgisayarı, en son PSU'dan gelen anakart güç soketini çıkarıp tekrar taktığımda bilgisayar açıldı, bir sonraki gün tekrar kapattı kendini, bu defa ne yaptıysam açılmadı.
  • Sistem; R5 5600.
  • ASUS ROG 3060 12 GB.
  • 2X 16 32 GB RAM.
  • 1.5TB M.2 SSD.
  • 650 80 PSU.
(Yıllardır kullandığım sistem hiç böyle bir sorun yaşamadım.)

Çözüm
Teşhis koymak için çok daha detaylı bilgi lazım her şey olmuş olabilir anlattığınıza göre.
içinde bir yanma olmuş olabilir bir bilgisayarcıya baktır bence.
Bilgisayar tamircisi veya satıcısı yok olduğum şehirde

Teşhis koymak için çok daha detaylı bilgi lazım her şey olmuş olabilir anlattığınıza göre.
Kasa fişte takılıyken ekran kartının güç kablosunu çıkardığımda kırmızı ışık yanıyor, fakat her şey takılıyken ne rgb ışığı yanıyor nede ekran veriyor, işlemcide hiç değişme yok. 0 elektrik fanlar kımıldamıyor bile.

Yok mu bir bilgisi olan yardım ede bilecek bir insan evladı

Son düzenleme:
Bilgisayar tamircisi veya satıcısı yok olduğum şehirde

Kasa fişte takılıyken ekran kartının güç kablosunu çıkardığımda kırmızı ışık yanıyor, fakat her şey takılıyken ne RGB ışığı yanıyor ne de ekran veriyor, işlemcide hiç değişme yok. 0 elektrik fanlar kımıldamıyor bile.

Yok mu bir bilgisi olan yardım ede bilecek bir insan evladı

Durduk yere PC böyle bir şey yapmışsa sıkıntı vardır, statik elektrik desem boşalttım dediniz. Sorunu çözecek yeterli bilgi olmadığından dolayı deneme yanılma yolu sanırım en mantıklısı arkadaşınız varsa bir PSU ödünç alabilirsiniz. Bir de CMOS sıfırlayın derim belki faydası dokunabilir. Prizden gelen dengesiz akım belki bir şeyleri bozmuş olabilir.

Durduk yere PC böyle bir şey yapmışsa sıkıntı vardır, statik elektrik desem boşalttım dediniz. Sorunu çözecek yeterli bilgi olmadığından dolayı deneme yanılma yolu sanırım en mantıklısı arkadaşınız varsa bir PSU ödünç alabilirsiniz. Bir de CMOS sıfırlayın derim belki faydası dokunabilir. Prizden gelen dengesiz akım belki bir şeyleri bozmuş olabilir.
2 defa şartel attırdı prizi değişince bu arada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı