Elektronik R5 5600 ve RTX 3060 Ti sistem 18.999 TL!

Mecbur olan yine yapışıp alıyor yapacak bir şey yok bende değişikliğe gitmeyi düşünüyorum sistem üzerinde DDR5 geçmek için ama kafam çok karışık her şey absürt pahalı.

Sen bir de bana sor. Emin ol para buradaki tek sıkıntı değil. Intel DDR5'te hala soket garantisi vermiyor, AMD desen anakartlar ve RAM ayrı telden çalıyor. ASUS'u kafadan eliyorum potansiyel problemlerden ötürü, MSI ise abartı fiyat çekiyor.

Benim de aklımda 7500F + B650M DS3H + 2x16 RAM kiti (modeline karar veremedim hala) var ama bilmiyorum ne denli bir verimlilik ve fayda sağlar elimdekilerin üzerine.

Sende 10. nesil olduğu için aslında bu yola girebilirsin, tekli çekirdek gücü uçacağı için bazı riskleri almaya değer gibi. Bayağı bir kurcalayıp araştırıyorum 1-2 haftadır DDR5 için en mantıklı ve f/p giriş bu oluyor. Anakartın çift M.2 shielda sahip olması büyük artı.

Sen bir de bana sor. Emin ol para buradaki tek sıkıntı değil. Intel DDR5'te hala soket garantisi vermiyor, AMD desen anakartlar ve RAM ayrı telden çalıyor. ASUS'u kafadan eliyorum potansiyel problemlerden ötürü, MSI ise abartı fiyat çekiyor.

Benim de aklımda 7500F + B650M DS3H + 2x16 RAM kiti (modeline karar veremedim hala) var ama bilmiyorum ne denli bir verimlilik ve fayda sağlar elimdekilerin üzerine.

Sende 10. nesil olduğu için aslında bu yola girebilirsin, tekli çekirdek gücü uçacağı için bazı riskleri almaya değer gibi. Bayağı bir kurcalayıp araştırıyorum 1-2 haftadır DDR5 için en mantıklı ve F/P giriş bu oluyor. Anakartın çift M.2 shielda sahip olması büyük artı.

Aynı şekil 10700F tabanlı zamanında beleş fiyata gelmişti ve hala ciddi anlamda memnunum ama tek çekirdek performansında fark çok açıldı yeni nesillerle.

Bir de kafamda daha yüksek kart almak var mesela RTX 4070 veya 7800XT tarzı.

Ama bu yaz 5000 serisi gelecek muhabbeti var çorba oldu iyice ama geçersem AM5 tabanlı senin tarzda bir kit dizmek istiyorum.

Parçaları beğendim. Makul görünüyor.

1703058973591.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı