R5 5600 ve RTX 3070 sistemde CPU 55, GPU 78 derece

YoungCrewS

Picopat
Daha fazla  
RTX 3070 Gaming X Trio.
R5 5600 işlemci.
B550M-P gen3 MSI Pro anakart.
16 GB XPG Spectrix D41 RAM.
Cooler Master Masterliquid ML240V2 sıvı soğutma.
1TB HDD.
250 GB SSD
Cooler Master TD500V2 kasa.
Cooler Master 750+80 Plus Bronze PSU.

Oyunda işlemci ve ekran kartı tam yükteyken CPU: 55 GPU: 68'e kadar çıkıyor. İşlemci için gayet normal bir değer fakat ekran kartımın biraz ısındığını düşünüyorum 720p ekranda kullandığım için fazla ısınıyor olabilir mi? 1366x768 televizyona bağlı yakın zamanda 1440p ekrana geçeceğim bu düşük çözünürlük kartı yorduğu için bu ısı oluşuyor olabilir mi yoksa normal midir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Düşük çözünürlük ekran kartını yormaz. Derecesi ise başlıkta yanlış yazılmış sanırım, 68 derece ortalama diyebiliriz. 65 ila 69 derece arası tam yükte bu kart için normal değerler gibi geliyor.

RTX 3070 Gaming X Trio.
R5 5600 işlemci.
B550M-P gen3 MSI Pro anakart.
16 GB XPG Spectrix D41 RAM.
Cooler Master Masterliquid ML240V2 sıvı soğutma.
1TB HDD.
250 GB SSD
Cooler Master TD500V2 kasa.
Cooler Master 750+80 Plus Bronze PSU.

Oyunda işlemci ve ekran kartı tam yükteyken CPU: 55 GPU: 68'e kadar çıkıyor. İşlemci için gayet normal bir değer fakat ekran kartımın biraz ısındığını düşünüyorum 720p ekranda kullandığım için fazla ısınıyor olabilir mi? 1366x768 televizyona bağlı yakın zamanda 1440p ekrana geçeceğim bu düşük çözünürlük kartı yorduğu için bu ısı oluşuyor olabilir mi yoksa normal midir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
68 derece gayet normâl bir değer. Düşük çözünürlükte ekran kartı yerine işlemciye daha çok yük biner. 1440P’ye geçiş yaptığında ekran kartı daha efektif kullanılacak belki bir tık daha ısınabilir ama bana göre 80-85 derece arası tam yükte kabul edilebilir değerler. Şuan ekran kartın tam manasıyla kullanılmıyor.

68 derece gayet normâl bir değer. Düşük çözünürlükte ekran kartı yerine işlemciye daha çok yük biner. 1440P’ye geçiş yaptığında ekran kartı daha efektif kullanılacak belki bir tık daha ısınabilir ama bana göre 80-85 derece arası tam yükte kabul edilebilir değerler. Şuan ekran kartın tam manasıyla kullanılmıyor.
Bazı forumlarda 64 65 derecelerde kaldığını söylemiş kullanıcılar aynı kart için. Yakın zamanda 1440p ye geçeceğim çünkü kart 1440p kartı. 2k ekrandada oynadım ondada 68'i geçmedi sabitliyor kendini garantisi devam ediyorken bakıma göndereyim diye sormuştum. 2k 1440p ekranda bile 68 geçmiyor ve sizin dediğiniz gibi bu değerler normalse bakıma gönderip 1 ay beklemenin anlamı yok. İşlemci için 55 çok güzel bir değer keşke aynısı ekran kartı içinde olsa :)

Bazı forumlarda 64 65 derecelerde kaldığını söylemiş kullanıcılar aynı kart için. Yakın zamanda 1440p ye geçeceğim çünkü kart 1440p kartı. 2k ekrandada oynadım ondada 68'i geçmedi sabitliyor kendini garantisi devam ediyorken bakıma göndereyim diye sormuştum. 2k 1440p ekranda bile 68 geçmiyor ve sizin dediğiniz gibi bu değerler normalse bakıma gönderip 1 ay beklemenin anlamı yok. İşlemci için 55 çok güzel bir değer keşke aynısı ekran kartı içinde olsa :)
Kafaya takacak bir mesele değil 68 derece gayet güzel bir değer ☺️.

Biraz daha araştırdım da, 60 derece kullanıyorum diyenler var thermal glizzy ile bile o değeri elde edemiyoruz bu kartlarda biraz salladıklarını düşünüyorum bu yaz sıcaklarında o değerleri :)
Kasanın hava sirkülasyonu yaşadığı yerin sıcaklığı kasanın bulunduğu konum hepsi etkiler bunu 😄.

Kasanın hava sirkülasyonu yaşadığı yerin sıcaklığı kasanın bulunduğu konum hepsi etkiler bunu 😄.
Oldukça hava alan bir kasa, TD500V2. İzmirde yaşıyorum ama oda serin, kapalı kapak kullanıyorum çünkü sistem siyah aşırı toz çekiyor açınca birde onun zahmetiyle uğraşılmaz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı