R5 5600 ve RTX 4070 uyumlu mu?

serdardrk

Hectopat
Merhaba. RTX 4070 aldım ben. Kargonun gelmesini bekliyorum. MSI B450 Tomahawk model anakart kullanıyorum. PCI Gen3 destekli ama RTX 4070'in performansını çok etkiler mi? Bir de RTX 4070 alınca bütçeyi tükettim. Çünkü RTX 4060 Ti 8 GB almak yerine tavsiyelere de uyarak RTX 4070'i aldım. Dolayısıyla R5 5600'de ve 1080p'de kullanacağım bir süre, darboğazı en aza indirmek için ne gibi adımlar izleyebilirim? En azından 1 sene kadar kullanacak gibiyim, belki kışın (indirimler vs olursa) 5800x3D'ye geçebilirim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

DSR açabilirsiniz.
AAA güçlü oyunlarda ekran kartı kullanımını arttırmak için DLSS ve FG açarsam çok görüntü kaybı olmuyor deniyor. O şekilde biraz darboğazı düşürdüm diyelim ama DSR ile yapay çözünürlük ve ölçeklendirmeler de gözle görülür bozulma yaşandığını duydum. Bu ne kadar doğru?
İyi ki bütçeyi arttırıp 4070 almışım tavsiyelere uyup VRAM konusunda da sorunla erken karşılaşabilirmişim. Dediğin gibi hocam AM4'e çok yatırım yapmak istemedim 5800x3D de alarak, ekran kartını sabit tutup en sonunda AM5 e güzel bi geçiş yapıp işlemci de değişmiş olurum.

O bozulmalar sizin monitörünüzün çözünürlüğü ile alakalı. 1080P kullandığınız için 2K'da bozulma olmaz ama 4K'da olur.

Yalnızca FG açarsan zaten bozulma sıfır, direkt native çözünürlükten kare yaratıyor kartın kendisi. Yalnızca DLSS bir alt çözünürlükten yarattığı için nadir durumlarda bozulma hissedilebiliyor örneğin RDR2.

Ama genel olarak DLSS Kalite + Frame Generation native çözünürlük kalitesinde ama kat kat fazla FPS demek

Kart geldiğinde testlere ve denemelere göre hangi ayarlarda kullanacağıma net karar verebilirim ama darboğazı en aza indirebilmek adına DLSS ve FG destekleyen her oyunda açmam yararıma olabilir değil mi? DLSS 3 olmayan AAA larda ise açmam darboğaza nasıl etki eder? DLSS 2 işlemci yükünü de arttırdığından daha çok darboğaz yaşayabilirsin demişlerdi.

Doğru diyosun hatta verdiğin Warzone ve BF gibi oyunlarda zaten etki etmez darboğaz kaçınılmaz olur, diğerleri de üzmez. İlerisi için bu teknolojilerin artacağını düşünürsek sonuç olarak ekran kartına yatırım her zaman mantıklı ve en doğru olanı

@serdardrk ben de 4070 düşünmüştüm ama perakendeci arkadaşta 4060 Ti bayağı uygun olunca bir de çok uzun yıllar kullanmayı planlamadığım için 4060 Ti 8 GB çektim.

Ekran kartına yatırım maksimum 70 serisi olmalı zaten, yoksa 80-90 serisine çuvalla para veriyorsun 2 sene sonra bir 60 serisi gelip yarı fiyatına seni geçmeye başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…