R5 5600 ve RX 5700 XT'li sistemde monitöre görüntü gelmiyor

byormaz53

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bir PC m var 2. el aldım oyun oynarken bir anda görüntü gitti ve bir daha gelmedi. Denediğim yollar şunlar;
RAM'ları tek tek denedim silerek, başka bir ekran kartı taktım ama bunlara rağmen görüntü gelmiyor. Ve bir de benim mevcut ekran kartına hdm kablosunu takinca ıslık sesi geliyor. Diğer taktığım karttan gelmiyordu. Ama DSP port kablosu ile monitör e takinca o ses gelmiyor. Ama görüntü de yok. Ne yapmam lazım. Anakartım da Wi-Fi Bluetooth yok bu yüzden bunları flash ile kullanıyorum. Bu flaşları klavye ve fareleri anakart a taktinca da çalışıyor yani PSU da bir proplem olduğunu da zannetmiyorum. Sizce sorun tam olarak neden kaynaklı dır?
Bir de anakrt da böyle bir ışık yanıyor?
Sistemi soracak arkadaşlar için;
İşlemci; Ryzen 5 5600 4,4 GHz 6 çekirdek 35 MB.
Anakart; Gigabyte B450 Aorus m 4 RAM slotlu RGB soketli.
Ekran kartı; Sapphire Nitro Plus 5700XT RGB aydınlatmalı 8 GB 256bit GDDR6.
SSD; James Donkey 1 TB M.2
RAM; XPG Spectrix D41 RGB 8×2 16 GB 3600 MHz.
Soğutucu; Snowman T5 kule tipi.
PSU: Frisby 600W 80+

Anakartta bir problem olabilir? BIOS pilini çıkar bir 5-10 dakika bekle geri tak ve öyle açmayı dene.

Anakartta bir problem olabilir? BIOS pilini çıkar bir 5-10 dakika bekle geri tak ve öyle açmayı dene.
Hocam denedim onuda gene olmadı. Baska bir ekran kartı ile de görüntü alamadım. Yeni bir anakart aldım bugün yarın gelir. Bakalım. Pc çalışıyor. Normal şekilde şifreyi giriyorum. Flaş ları tak çıkart yapınca ses geliyor klavye de sacma sapan tuşlara basınca da ses geliyor. Ama görüntü vermiyor. Insallah anakart ı değişince düzelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…