R5 5600 ve RX 6700 XT için anakart ve PSU önerisi

Semislick

Zeptopat
Daha fazla  
Selam herkese

2 gün önce PC toplama evresine girdim. Az çok bilgim var çoğu parça ve güncel sistemlerden. Ancak kafamı karıştıran birkaç sorum var.

1-Anakart olarak BIOS flashback olan ASUS Prime B450M-K II seçtim BIOS sıkıntısı yaşamamak hem MHz uyumu hem de M.2 seçeneğinden dolayı ama sanırım ısınmasıyla alakalı birkaç yazı gördüm bunu sizlere sormak istedim. Bütçe açısından 2000 liraya kadar zorlayabilirim.

2-PSU alırken bazı yerler çok yükseğe gerek duyulmadığını yazıyor. Tabii elektrik ile ilgili kısım olduğu için ve bu denli bir sistem ilk defa kuracağım için ben 600-650W bir PSU seçmeyi düşünüyorum. Aklımda SilverStone sst ST60F var bunu da birkaç forumda tavsiye olarak gördüğüm için seçtim.

(Sadece işlemci ve RAM elimde mevcut gerisinde aklınızda olan daha iyi dediğiniz parçaları paylaşırsanız sevinirim)

Sistem:
ASUS Prime B450M-K II.
AMD Ryzen 5 5600
Corsair 16 GB Vengeance RGB Pro 3600MHz CL18 DDR4 (2x)
ASUS Radeon RX 6700 XT Dual 12 GB (daha ekran kartını almadım tavsiyelerinizi beklerim)
Kingston 500 GB NV1 NVMe.

Bu sistem için kasa olarak da MSI MAG Forge M100R almayı planlıyorum. Yine tavsiyeniz olursa değiştirebilirim.

Sistemde daha yeni yeni parçaları sipariş ediyorum parça olarak alıyorum daha bitirmedim tavsiyelerinizi de bekliyorum.

İyi Sosyaller dilerim.

Ryzen 5 5600 ile B450MK-II kullanabilirsin hiçbir probelem yaşamazsın. Anakartı değiştirmene gerek yok. B450MK-II'deki SATA/NVM girişleri senin için yeterliyse alabilirsin.

Ryzen 5 5600 ile B450M-K-II kullanabilirsin hiçbir probelem yaşamazsın. Anakartı değiştirmene gerek yok. B450M-K-II'deki SATA/NVM girişleri senin için yeterliyse alabilirsin.

Benim için gayet yeterli cevabın için çok teşekkür ederim.

Bu anakartta yanlış bilmiyorsam BIOS flashback yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…