Merhaba.
Sistemim de.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: RX 6700 XT.
Anakart: MSI B450M Pro- M.2
Hard disk: WD 3.5 1TB Caviar blue.
RAM: Crucial 8 GB Ballistix Sport at DDR4 X2.
SSD: Toshiba OCZ 240 GB TR200 serisi.
Kasa: Xigmatek glare 7A 600W 80+Plus ATX kasa (middle Tower)
Bu sisteme anakart yenilemesi bir de eğer oluyorsa mevcut SSD mi çıkartmadan SSD eklemek istiyorum. 500 GB olsa olur. Önerileriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkürler
Mevcut anakarttan buna geçince ne avantajlari olacak ki?Buna bir bakabilirsiniz. Alın demiyorum ancak bir değerlendirin yani.Asus Prime B550M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B550M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B550M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.629,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD olarak da bunu düşündüm.
Çok pahalı geldiyse Kioxia Exceria'da bakılabilir.
Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S500BW PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S500BW PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S500BW PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.029,69 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Chipset farkı ve ileride RAM yükseltmesi isterse (8x4) 2 slot ekstradan var. Sizin önerdiğinize geçince nasıl bir değişiklik olacak?https://www.sinerji.gen.tr/msi-b550...tx-anakart-p-36268?utm_campaign=akakce&v=1.19 çift m2 slot, pcie 4.0 desteği, kaliteli vrm soğutma gibi ozelliklerde güzel bir anakart.
Mevcut anakarttan buna geçince ne avantajlari olacak ki?
En boş 2. B550M'i atmışsın farkındaysan. VRM soğutma bloğu yok, tek PCIE girişi var vs. vs.Chipset farkı ve ileride RAM yükseltmesi isterse (8x4) 2 slot ekstradan var. Sizin önerdiğinize geçince nasıl bir değişiklik olacak?
Tamam bunlar doğru da kalite olarak pek bir avantajı yok. Type-C, Bios Flash tuşu, HDMi ek olarak DP portu, ek PCİe 3.0 yuvası ve Asus Prime'yle devasa soğutma farkı. Aralarında çok fiyat farkı da yok üstelik, ileride benim önerdiğim anakartla X serisi dahil AM4 herhangi bir işlemci kullanilabilir çünkü anakartin o potansiyeli var ama Asus Prime ile cok fazla seçeneğin yok çünkü soğutması cok kötü.Chipset farkı ve ileride RAM yükseltmesi isterse (8x4) 2 slot ekstradan var. Sizin önerdiğinize geçince nasıl bir değişiklik olacak?
Doğrudur hocam zaten özellikle değerlendir dedim arkadaşa çünkü bir sorunu var mı yok mu bilmiyordum anakart hakkında.Tamam bunlar doğru da kalite olarak pek bir avantajı yok. Type-C, Bios Flash tuşu, HDMi ek olarak DP portu, ek PCİe 3.0 yuvası ve Asus Prime'yle devasa soğutma farkı. Aralarında çok fiyat farkı da yok üstelik, ileride benim önerdiğim anakartla X serisi dahil AM4 herhangi bir işlemci kullanilabilir çünkü anakartin o potansiyeli var ama Asus Prime ile cok fazla seçeneğin yok çünkü soğutması cok kötü.
Performans olarak çok farketmez açıkçası. Eğer günlük kullanıcı ve oyun oynayan biriysen SSD için PCİe 4.0'in yüksek okuma yazma hızları da zaten işine yaramaz yani cok mantıklı bir yükseltme olmaz. Eğer bu şekilde bir kullanım durumun varsa SSD alıp keyfine bak. Hali hazırda Sata SSD kullandığın için zaten M2 slotun boşta, bir tane m2 alıp kullanabilirsin. İşletim sistemini de ister sıfırdan kur istersen de klon programları yardimiyla -rehber olmasi lazım forumda- yeni SSD'ye taşı. F/P olarak onerbilecegim SSD:Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler öncelikle
Anakartımda herhangi bir sıkıntı yok fakat ekran kartım ve işlemcime göre FPS değerlerinin düşük olduğunu düşünüyorum bir de ayrıca sistemime M.2 SSD almak istiyorum. Derseniz ki anakartın bence yeterli M.2 SSD alabilirisin öyle yaparım. Ama bir yerde okuduğuma göre anakartım eski olduğundan dolayı Ekran kartım ve işlemcimden tam performans alamıyorum. Doğru mu bilgi verir misiniz ?
Performans olarak çok fark etmez açıkçası. Eğer günlük kullanıcı ve oyun oynayan biriysen SSD için PCI-e 4.0'in yüksek okuma yazma hızları da zaten işine yaramaz yani cok mantıklı bir yükseltme olmaz. Eğer bu şekilde bir kullanım durumun varsa SSD alıp keyfine bak. Halihazırda SATA SSD kullandığın için zaten M.2 slotun boşta, bir tane M.2 alıp kullanabilirsin. İşletim sistemini de ister sıfırdan kur istersen de klon programları yardimiyla -rehber olmasi lazım forumda- yeni SSD'ye taşı. F/P olarak onerbilecegim SSD:
Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD özelliklerini incele, 1.319,30 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com