R5 5600 ve RX 6700 XT için anakart ve SSD önerisi

gokdenizz

Hectopat
Merhaba.

Sistemim de.

İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: RX 6700 XT.
Anakart: MSI B450M Pro- M.2
Hard disk: WD 3.5 1TB Caviar blue.
RAM: Crucial 8 GB Ballistix Sport at DDR4 X2.
SSD: Toshiba OCZ 240 GB TR200 serisi.
Kasa: Xigmatek glare 7A 600W 80+Plus ATX kasa (middle Tower)

Bu sisteme anakart yenilemesi bir de eğer oluyorsa mevcut SSD mi çıkartmadan SSD eklemek istiyorum. 500 GB olsa olur. Önerileriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna bir bakabilirsiniz. Alın demiyorum ancak bir değerlendirin yani.

SSD olarak da bunu düşündüm.

Çok pahalı geldiyse Kioxia Exceria'da bakılabilir.

https://www.sinerji.gen.tr/msi-b550...tx-anakart-p-36268?utm_campaign=akakce&v=1.19 çift m2 slot, pcie 4.0 desteği, kaliteli vrm soğutma gibi ozelliklerde güzel bir anakart.

Mevcut anakarttan buna geçince ne avantajlari olacak ki?

Chipset farkı ve ileride RAM yükseltmesi isterse (8x4) 2 slot ekstradan var. Sizin önerdiğinize geçince nasıl bir değişiklik olacak?
Tamam bunlar doğru da kalite olarak pek bir avantajı yok. Type-C, Bios Flash tuşu, HDMi ek olarak DP portu, ek PCİe 3.0 yuvası ve Asus Prime'yle devasa soğutma farkı. Aralarında çok fiyat farkı da yok üstelik, ileride benim önerdiğim anakartla X serisi dahil AM4 herhangi bir işlemci kullanilabilir çünkü anakartin o potansiyeli var ama Asus Prime ile cok fazla seçeneğin yok çünkü soğutması cok kötü.

Doğrudur hocam zaten özellikle değerlendir dedim arkadaşa çünkü bir sorunu var mı yok mu bilmiyordum anakart hakkında.

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler öncelikle

Anakartımda herhangi bir sıkıntı yok fakat ekran kartım ve işlemcime göre FPS değerlerinin düşük olduğunu düşünüyorum bir de ayrıca sistemime M.2 SSD almak istiyorum. Derseniz ki anakartın bence yeterli M.2 SSD alabilirisin öyle yaparım. Ama bir yerde okuduğuma göre anakartım eski olduğundan dolayı Ekran kartım ve işlemcimden tam performans alamıyorum. Doğru mu bilgi verir misiniz ?

Performans olarak çok farketmez açıkçası. Eğer günlük kullanıcı ve oyun oynayan biriysen SSD için PCİe 4.0'in yüksek okuma yazma hızları da zaten işine yaramaz yani cok mantıklı bir yükseltme olmaz. Eğer bu şekilde bir kullanım durumun varsa SSD alıp keyfine bak. Hali hazırda Sata SSD kullandığın için zaten M2 slotun boşta, bir tane m2 alıp kullanabilirsin. İşletim sistemini de ister sıfırdan kur istersen de klon programları yardimiyla -rehber olmasi lazım forumda- yeni SSD'ye taşı. F/P olarak onerbilecegim SSD:

Bu konularda biraz cahilim kusura bakma

Anladığım kadarı ile benim M.2 SSD slotum boşta ve şu anki SSD mi çıkartmadan yenisini takabilirim. Bir de Valorant, CS gibi oyunlarda 200 FPS zor alıyorum 150-200 arasında gidip geliyor bunun sebebi tam olarak nedir o zaman. Oyunlarım hard disk e kurulu bundan dolayı olabilir mi veya neyi yükseltmem gerekli ekran kartımı mı işlemci mi mi RAM'lerimi mi? Bilgi verir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…