R5 5600 ve RX 6750 XT sisteme UPS önerisi

Bütçe
5-6 bin max (gerekli ise veririm)

0tortue

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz CL16 DDR4 RAM
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz
Ben elektrik kesintisinden vesaire bilgisayarı korumak adına UPS almak istiyorum ve yakın zamanda şöyle bir PC aldım:
  • AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz işlemci.
  • AMD ASUS Radeon RX 6750 XT 12 GB Dual OC ekran kartı.
  • Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz CL16 DDR4 RAM.
  • ASUS Prime B450M-KII anakart.
  • Samsung 1TB 980 NVMe M.2 SSD.
  • Thermaltake Versa T27 TG 750W 80+ kasa+PSU.
  • ASUS VG27AQ3A 27" IPS 180Hz WQHD 1ms monitör (monitörün adaptöründe 65W yazıyor sanırım)
Sistemin PSU'su 750W ve bir de monitör var (65W yazıyor sanırım adaptöründe). UPS'ler hakkında sadece üç tür olduklarını, ya line-interactive ya da online almam gerektiğini biliyorum. Güç olarak bu bilgisayara yetecek, kesinti olduğunda bilgisayarın hasar almayacağını garanti edecek ve güvenli bir şekilde kapatmam için minimum süreyi verecek PSU öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim. Bütçe konusunda 5-6 bin TL maksimum düşünüyorum, eğer gerekliyse o civarda veririm değilse ucuz ve pahalı seçeneklerin ikisinden de önerirseniz çok iyi olur, karar veririm.

İşine karışmak gibi olmasın ama o parayı donanıma yatırsan daha iyi gibi. Bölgende kesinti az oluyorsa veya olmuyorsa gerek yok, boşa para israfı.

İşine karışmak gibi olmasın ama o parayı donanıma yatırsan daha iyi gibi. Bölgende kesinti az oluyorsa veya olmuyorsa gerek yok, boşa para israfı.
Ben bilgisayarımdan olmayım istiyorum, güvende olayım ne olur ne olmaz. Donanıma yatırmamı söylemişsiniz, örnek verebilir misiniz?

Ben bilgisayarımdan olmayım istiyorum, güvende olayım ne olur ne olmaz. Donanıma yatırmamı söylemişsiniz, örnek verebilir misiniz?

AM5 sokete geçebilirsin. Bilgisayarından olmazsın, merak etme. Forumda da hiç elektrik kesintisinden dolayı bilgisayarına zarar geleni görmedim şu ana kadar. En fazla dosyalara zarar gelebilir, o da önemli değil zaten.

AM5 sokete geçebilirsin. Bilgisayarından olmazsın, merak etme. Forumda da hiç elektrik kesintisinden dolayı bilgisayarına zarar geleni görmedim şu ana kadar. En fazla dosyalara zarar gelebilir, o da önemli değil zaten.
Parayı PC'yi korumak için, ömrü uzun olsun, parçalarda sıkıntılar yaşanmasın, uzun yıllar kullanayım diye bir yatırım olarak kullanmak istiyorum. Yeni soket, yeni işlemci, soğutucu derken o işlere girişmeye niyetli değilim, pek de önemli değil benim için.

Ben elektrik kesintisinden vesaire bilgisayarı korumak adına UPS almak istiyorum ve yakın zamanda şöyle bir PC aldım:
  • AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz işlemci.
  • AMD ASUS Radeon RX 6750 XT 12 GB Dual OC ekran kartı.
  • Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz CL16 DDR4 RAM.
  • ASUS Prime B450M-KII anakart.
  • Samsung 1TB 980 NVMe M.2 SSD.
  • Thermaltake Versa T27 tg 750W 80+ kasa+PSU.
  • ASUS VG27AQ3A 27" IPS 180Hz WQHD 1ms monitör (monitörün adaptöründe 65W yazıyor sanırım)
Sistemin PSU'su 750W ve bir de monitör var (65W yazıyor sanırım adaptöründe). UPS'ler hakkında sadece üç tür olduklarını, ya line-interactive ya da Online almam gerektiğini biliyorum. Güç olarak bu bilgisayara yetecek, kesinti olduğunda bilgisayarın hasar almayacağını garanti edecek ve güvenli bir şekilde kapatmam için minimum süreyi verecek PSU öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim. Bütçe konusunda 5-6 bin TL maksimum düşünüyorum, eğer gerekliyse o civarda veririm değilse ucuz ve pahalı seçeneklerin ikisinden de önerirseniz çok iyi olur, karar veririm.

Arkadaşlar ben kasayı, monitörü ve telefonun şarj aletini hesaba katarsam:
  • 750W+65W+25W = 840W eder
Vatan Bilgisayar'dan ucuz olarak:
--FSP Line-Interactive Vpro 1650VA/990W ile Tunçmatik Line-Interactive DigitechEco 1500VA/900W
Pahalı olarak:
--FSP Online Vpro 1kVA/900W arasında seçim yapmak durumundaydım ve satış görevlisiyle yaptığım konuşmanın ardından Online UPS'e ihtiyacım olmadığı kanısına vardım, Online olan FSP'ye 5.800TL vermek yerine line-ınteractive olan modellerden birini seçtim. Tunçmatik olan FSP'den daha pahalıydı ama daha kaliteli olacağını düşündüm ve 4.300TL verip Vatan Bilgisayar'dan aldım ürünü. Eğer olurda görürseniz bunu, benzer PC alacaksanız ben böyle bir seçimde bulundum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı