Merhaba. Bilgisayar toplamak istiyorum ve Ryzen 5 5600 işlemcisini ve RX 7700 XT ekran kartını seçtim. Darboğaz gibi herhangi bir sıkıntı olur mu? Bir de anakart A520 mi B550 mi seçmeliyim?
Merhaba. Bilgisayar toplamak istiyorum ve Ryzen 5 5600 işlemcisini ve RX 7700 XT ekran kartını seçtim. Darboğaz gibi herhangi bir sıkıntı olur mu? Bir de anakart A520 mi B550 mi seçmeliyim?
Olur. İşlemci olarak 5700X3D halleder. İkinci el bakabilirsin fiyatları tuzlu biraz. Gigabyte'ın B550M D3H modelini alabilirsin hem Micro hemde ATX destekliyor. bütün b550lerden daha iyi performans olarak.
RX 7700 XT ekran kartımı R5 5600 ile OC aktif şekilde kullanıyorum. Çoğu oyunda problem yok ancak bazı oyunlarda aşağıda ki görselde olduğu gibi düşük ekran kartı kullanımı oluyor. Bu sistem parçaları ile darboğaz olabileceğini biliyorum ama beklediğimin üzerinde bir darboğaz mevcut bu yüzden...
forum.donanimarsivi.com
4.4 GHz ile 3.5 GHz arasında fark var mıdır? Benim bahsettiğim Ryzen 5 5600 4.4 GHz de o yüzden soruyorum
Evet eminim. Arkadaş neye göre hangi oyuna göre yapar dedi bilmiyorum ama Online oyunlardan bahsediyorsak Online oyunlarda hep bir darboğaz olur ama deneyimi kötü etkilemez. Darboğazı olabildiğince azaltmak istiyorsanız çözünürlüğü ve grafikleri arttırmanız gerekiyor
Evet eminim. Arkadaş neye göre hangi oyuna göre yapar dedi bilmiyorum ama Online oyunlardan bahsediyorsak Online oyunlarda hep bir darboğaz olur ama deneyimi kötü etkilemez.
Evet baktım yukarıda da dediğim gibi zaten oyundan oyuna değişir bu durum darboğaz olsa bile deneyiminizi etkilemez isterseniz 7500F alın çok daha iyi olur ama bütçeniz yoksa 5600 de hala iyi bir işlemci.