R5 5600 ve Zotac RTX 4060 sistem oyundayken reset atıyor

Mert748281

Hectopat
Daha fazla  
5-6 gündür PC oyundayken reset atıyor bazen anakarttan bip sesi geliyor. Az önce kapanıp CPU sıcaklığı yuksek dedi ama OCCT ile test yaptım kapanmadı. PSU testi RAM'leri çıkardım gene çözüm bulamadım.

Özellikler:
  • Ryzen 5 5600
  • Zotac 4060
  • 650 watt 80 MSI PSU
  • A520m Pro anakart

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    349,6 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Görüntüsü (1).png
    349,6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet stok.

Şu anda devam ediyor PSU testi 20 dk oldu halen bir şey yok.

"Değerli arkadaşlar,

Reset atma sorunum tamamen düzeldi. Teknik olarak bu durum anakartın, işlemciyi korumak adına bazı zamanlarda PSU'ya sistemi yeniden başlatma komutu vermesi yüzünden oluyordu. Bu özelliği devre dışı bırakınca sorun düzeldi.

ANAKART BİOSU- POWER MANAGEMENT- POWER LOADING- AUTO 'DAN ENABLE YAPIN.

Tabiki reset sorununun bir çok nedeni olabilir. Bendeki reset hatası şeklini diğer arkadaşlara betimleyebilmek adına tekrar anlatacak olursam.
  • Herhangi bir hata kodu veya mavi ekran vermeksizin direkt olarak yeniden başlatma
  • Sistem boştayken, hafif işlemlerde bir anda kapanıp açılma.
  • Uzun periyotlarda (3 günde- 5 günde) bir kez, reset sorunun yaşanması.
-Yüksek sıcaklıkla alakalı ve yük altında yaşadığım herhangi bir sorun yoktu. Bilakis sistem, sürekli düşük sıcaklıkta çalışmaktaydı.

Sistem bileşenlerimin tamamı yeni olduğu için donanımsal veya kalıcı bir sorun olduğundan şüphelenmemiştim. Umarım diğer reset sorunu yaşayan arkadaşlar da kendi sorunlarına en kısa zamanda çözüm bulabilirler. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

Bu iletimin sorun yaşayanlara yol göstermesi dileğiyle.

Herkese sağlıklı günler dilerim."

İşlemcin maximum 90 derecede calışıyor büyük ihtimal sıcaklıktan dolayı reset atıyor Afterburn ile takip et fazla ısınıyor mu diye.
Bu çözüm olabilir mi?

deneyim bi

sıcaklıklarda sorun yok
İşlemcin maximum 90 derecede calışıyor büyük ihtimal sıcaklıktan dolayı reset atıyor Afterburn ile takip et fazla ısınıyor mu diye.

ama hala çözemedim

Son düzenleme:

Cevabım biraz geç oldu ama sorun devam ediyorsa garantiye yollayabilirsin işlemci alakalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…