R5 5600 vs i5 12400F

Bütçe
6500-7000TL

AtoM35

Centipat
Daha fazla  
Selam, işlemciden kaynaklı yaşadığım birtakım performans sorunlarından sonra, sistemimdeki parçaları Update etme kararı aldım ve bir süredir işlemci ve anakart araştırıyorum. Bütçem 6500-7000TL arası. Beni uzun süre sorun çıkarmadan rahat idare edecek bir işlemci istiyorum. Şu an kullandığım işlemci Ryzen 5 2600 ve ekran kartım RX570 8 GB bütçeme göre sistemi zamanla Update edeceğim. Yeni işlemci için iki seçenek arasında kaldım. Başlıkta da belirttiğim gibi R5 5600 ve i512400F. Her iki türlüde anakartımı değiştirmek zorundayım. Benchmark testlerinde i5 12400F in 5600'e göre daha önde olduğunu gördüm. Fiyat bakımından da güncel kurda 12400F 5600'e göre 550 - 600 TL daha ucuz. Anakart fiyatlarını da göz önünde bulundurarak, hangi tercih benim için daha sağlıklı olur olabildiğince bütçemi aşmamam gerekiyor? Veya işlemci öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki anakart eğer BIOS güncellemesi ile Ryzen 5 5600'ü destekliyorsa anakart değiştirmeden sadece işlemci alabilirsiniz. İlla değiştireyim diyorsanız :

5600X öneririm çünkü fiyatları çok yakın.

Bu iki anakart arasında fark sanırsam G modelinde Display Port olması.

B660'da alabilirsiniz. B660'ın en büyük artısı RAM hızları için olur. 3200MHz'den daha hızlı bellekler kullanabilmiş olursunuz.

Sadece oyun oynanacaksa yukarıdaki iki işlemci de yeterli. Hazırda anakartınız varsa direkt 5600x alın derim. Hem anakart hem işlemci değiştirecekseniz daha ucuz olduğu için 12400F+H610 'da alabilirsiniz. H610 anakartların 3200MHz bellek limitleri var, unutmayın.

Cevap için teşekkürler. ne yazık ki elimdeki anakart asus prime A320M zamanında bütçe yetmediği için 320M almak zorunda kalmıştım. bende r5 5600 alma taraftarıyım attığınız sitede fiyat farkı çok yokmuş 5600x de alınabilir ozaman. i512400f İkinci seçeneğim zaten. bazen render için falan da kullanacağım için çoklu çekirdek performansı daha iyi olan ryzen almak bir tık daha mantıklı gibi duruyor. teşekkürler tekrardan, iyi günler.

Sahip olduğunuz anakart Ryzen 5 5600/x işlemcileri destekliyor. İsterseniz takabilirsiniz. OC yapamıyor olmanız size bir şey kaybettirmez. İşlemciyi normal bir şekilde kullanırsınız. Diyorsanız ki yeni bir anakartın farklı özelliklerinden de faydalanayım o zaman seçim size kalmış.

Bu arada soğutucunuz yoksa kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Şunun gibi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…