R5 5600 vs i5 12400F

ryzen 5 5600 bende kullanıyorum maalesef çok fazla ısınıyor ama bir yandan performansıda yükseltiyor benim düşüncem 5 5600 daha iyi.

ryzen 5 5600 bende kullanıyorum maalesef çok fazla ısınıyor ama bir yandan performansıda yükseltiyor benim düşüncem 5 5600 daha iyi.
Stok Fanla 85-90 derece görüyor benim. Normal. Serin çalışması için soğutucu alman gerekli.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Ryzen 5 5600 alma kararını aldım. Ancak bütçeyi arttırırsam ryzen 5 7500f alabilirim.

Anladım hocam, 7500f icin aradaki farka değer mi?
Durum böyle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabi düşük seviye GPU kullanıcağınız için FPS farkı uçurum olmaz ama RTX 4070 üstüne çıkınca değerini hissettirir.
Anakart fiyatı olarak B550 ile B650'ler yakın olduğu için bir düşünün derim. R5 5600'ten sonrası yok sonuçta. Tabi şuanlık.

@bitmiyobxe, 12400F işlemcisine overclock?

Bazı anakartlarda ve belli BIOS sürümlerinde overclock yapılabiliyor olması lazım. Recep'in videosu var hatta.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
OC işiniz yoksa i5 12400F bazı anakartlar OC desteği sağlıyor fakat gereksiz pahalı modeller R5 5600 ile i5 12400F arasından anakart + işlemci hangisi daha uygunsa onu tercih edin.

@Hououin Kyouma, bu konu için nasıl yapacak? Bu konuya yazıyor ve yapılamıyor. Sırf 12400F OC yapacağız diye Z chipset anakart mı almalıyız hocam? H610M-K anakartından bahsediyoruz. Ben hiçbir şekilde yapamıyoruz demiyorum, bu konu için konuşuyorum.

Ben her şekilde yapılamaz anlamında dediğini varsayarak konuştum. Onun dışında haklısın.

@Matapios, 5600X alması gerekecek bir fark yok. Neredeyse aynı işlemciler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…