R5 5600 vs R5 5600X

Hayır Ryzen 5 3600'den geçmeye değmez. 3600 zaten güçlü bir işlemci. 5600 ve 5600X pek bir şey değiştirmez.
Aynı işlemciden 5600X'e bizzat geçtim, aralarında dağlar kadar fark var. Neye göre bu yorumu yapıyorsunuz?

Frekans 4.4 GHz'ye eşitlendiğinde hiçbir fark yok. Silikon aynı, sıcaklık değerleri de aynı bizzat tarafımca test edildi.
Silikon şanş işi. 5600X'in çalışma hızları daha yüksek olduğundan dolayı daha iyi silikon gelme ihtimali daha yüksek. Ayrıca OC değil de PBO üzeriden yorum yapılmalı, malum 5000 serisi pek OC'ye yatkın işlemciler değiller. PBO'da ise 5600 4650 ile sınırlıyken 5600X 4850 MHz'leri görebiliyor. Yani her şekilde 200 MHz fark korunur.

Frekans 4.4 GHz'ye eşitlendiğinde hiçbir fark yok. Silikon aynı, sıcaklık değerleri de aynı bizzat tarafımca test edildi.
Peki.

Çoğu şeyde fikirlerimiz farkı sizinle ama bu konuda %100 katılıyorum.

Hayır Ryzen 5 3600'den geçmeye değmez. 3600 zaten güçlü bir işlemci. 5600 ve 5600X pek bir şey değiştirmez.
%20'ye yakın fark var, AMD boşa mı Zen 3 mimarisini piyasaya sürdü? Intel değil AMD, %5-10 fark koysun.

Bu sadece bir varsayım. Silikon elbette şans 5600 ve 5600x'in frekansları eşitlendiğinde sıcaklık ve performans birebir aynı. Bir sürü test videosuna baktım 5600X'in overclock potansiyeli 5600 ile aynı. Daha sağlam bir silikonu olsa overclock potansiyeli fark yaratır. Ayrıca X olmasının tek sebebini AMD net olarak açıklamış bir ekstrası bulunmuyor. Hem resmiyette böyle hem de gerçek dünya testlerinde böyle.

PBO değerlerine de bakacak olursak aynı şeyi söyleyebiliriz.

5600 alıp 5600X yaparım diyorsanız onu unutun zaten ısınıyor. Farkı verebilecekseniz 5600X alın aralarında aman aman bir fark olmasa da 5600X daha iyi bir işlemci.

Hocam yurt dışında 15 dolar gibi komik bir fark olduğu için önemsenmiyor ama TR'de milletin pek umurunda değil gibi.

Youtube üzerindeki karşılaştırma testlerine göre yapıyorum.
Kaynaklarını gözden geçir derim. Güvenilir herhangi bir kaynakta bile aralarında devasa fark olduğu görmek mümkün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen 5 1600 veya 2600 olsaydı durum farklı olabilirdi. Bu konuda ekran kartını ilgilendiren bir durum da yok. 3600'den 5600'e geçilmez. Daha sonra mesela 5900X geçeyim dersin. Ben derim ki 3600'den direk 5900X'e geçseydin. 5600 almazsan paran cebinde kalacak. Belki sonra 7600X alırsın. Para senin karar senin kardeşim. Ben geniş kapsamlı düşünerek tavsiyemi verdim. Geçilmez diyen tek kişiyim. İstersen çoğunluğu dinleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…