R5 5600 yükte 82 dereceye ulaşıyor

Yasin Can Duman

Centipat
Daha fazla  
İncehesap'tan aşağıda vermiş olduğum hazır sistemin 5600 işlemci ve A520M-A Pro anakartlı olan versiyonunu satın aldım ve işlemci stress testi yaptığımda dereceler %100 yük altındayken 80 82 arasında. Ama aynı sistemi alan diğer arkadaşımda test sonuçları 70 65 civarlarında. Kasalar da aynı s. Orunun ne olduğunu anlamadım ve anakart OC desteklemiyor n. Asıl soğutabilirim bu işlemciyi?

Link= Fornax | Intel i5-12400F | 2 x 8 GB DDR4 | Radeon RX 6650 XT 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

Stok soğutucu ile normaldir. Güncel kullanımda o sıcaklıklara çıkmaz. Çıksada bir sorun oluşmaz. Ama canınızı sıkıyorsa aftermarket bir soğutucu ile ısıyı 60 derece civarına çekersiniz.

Fabrikasyon olarak voltaj değerleri işlemcilerin testten geçmesi için daha yüksek olur buna karşın işlemciler olması gerektiğinden daha sıcak çalışır. Normal kullanıcı bunu umursamaz iken, sen umursuyorsun. Yapabileceğin tek şey voltaj değerini kademeli olarak düşürmek ve işlemciyi teste tabi tutmak. Bunun dışında da hava soğutucu alabilirsin. Alttaki arkadaşında dediği gibi 80-82 derece sıcak gelmeyebilir fakat 90-95 dereceyi vuracağı gün tam olarak ne olacak? Şunu da ekliyim, yük altında diyorsun fakat işlemciyi mi yoksa komple sistemini mi teste tabi tuttun, yani işlemci tek başına çalıştığı zaman kasanın içindeki sıcak hava sadece işlemci kaynaklı olacak fakat diğer parçalarında sıcaklığı eklendiğinde o işlemci haliyle 82 derecenin üstünü de mutlaka görecektir ve bir işlemci 85 ve üstünde çalışması hiç de sağlıklı bir şey değil.

Stres testi ve stok soğutucuyla o dereceler normal. Yine de soğutmak istersen bir kule tipi fan işini görür.

İncehesap'tan aşağıda vermiş olduğum hazır sistemin 5600 işlemci ve A520M-A Pro anakartlı olan versiyonunu satın aldım ve işlemci stress testi yaptığımda dereceler %100 yük altındayken 80 82 arasında. Ama aynı sistemi alan diğer arkadaşımda test sonuçları 70 65 civarlarında. Kasalar da aynı s. Orunun ne olduğunu anlamadım ve anakart OC desteklemiyor n. Asıl soğutabilirim bu işlemciyi?

Link= Fornax | Intel i5-12400F | 2 x 8 GB DDR4 | Radeon RX 6650 XT 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com
Kurulum da kullanılan macunlar kötü olabiliyor 10-12 derece az değil bi kontrol ettir bence aynı sistem ise soğutucu verimli bağlanmamış olabilir.

Stok fandan kule tipi ya da sıvı soğutmaya geçmeye bakmak daha mantıklı. Soğutmada özellikle oyun oynuyoranız ya da işlemciye render türü yük biniyorsa maalesef stok fan riskli şahsi fikrim. Soğutmayı ön plana alıp daha stabil alt sıcaklıklara çekmek mantiken daha iyi bir seçenek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı