R5 5600'e Curve Optimizer yapılırsa FPS artar mı?

Merhaba, işlemcim Ryzen 5 5600, aslında herhangi bir sıcaklık sorunum yok, Full yükte 63 dereceyi geçmiyor.
Curve Optimizer yaparsam performansımda herhangi bir artış olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet CPU gücü artacaktır, CPU ağırlıklı olan oyunlarda örneğin Valorant, CS2 FPS artışı yaşarsın, ekran kartın çok güçlü ve işlemci darboğazı yaşıyorsan diğer ekran kartı ağırlıklı oyunlarda da yaşarsın, yani bence 63 çok iyi, sistemin kaldırıyorsa (Power Supply ve evin elektrik tesisatını kastediyorum daha çok) yaparsan bilgisayarın gücü artacaktır.

curve optimizer yaparsan mesela all core -20 yada -15 gibi hen sıcaklık düşecek hemde daha yüksek frekans a çıkabileceksin. mesela ben all core -20 de stabil çalıştırıyorum pbo advanced seçili scalar auto da max override negative +200 de ekstradan 200mhz daha fazla boostlatıp daha az sıcaklıkta kullanıyorum bu değeri curve optimizer yapmadan girsek mesela daha çok ısınacaktı.

curve optimizer yaparsan mesela all core -20 yada -15 gibi hen sıcaklık düşecek hemde daha yüksek frekans a çıkabileceksin. mesela ben all core -20 de stabil çalıştırıyorum pbo advanced seçili scalar auto da max override negative +200 de ekstradan 200mhz daha fazla boostlatıp daha az sıcaklıkta kullanıyorum bu değeri curve optimizer yapmadan girsek mesela daha çok ısınacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…