R5 5600'e GPU önerisi

• Konuyu başlatan bordix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 87

bordix

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.

Şu anda Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum. Sistemimde RTX 4060, 32 GB Dual-channel RAM bulunuyor. Ekran kartı olarak RTX 5060 Ti 8 GB veya RX 9060 XT 16 GB modellerine geçmeyi düşünüyorum.

Ağırlıklı olarak 1080p çözünürlükte oyun oynuyorum. Bu çözünürlükte darboğaz yaşar mıyım?

Eğer darboğaz oluşursa, VSR / DSR kullanarak bunu telafi etmek mümkün mü? Yani 2K monitör alana kadar bu şekilde idare edebilir miyim?

Oyunlarda grafik ayarlarını fullediğimde kartlardan tam verim alabilir miyim, yoksa işlemci sınırlaması yüzünden potansiyellerini kullanamaz mıyım?

Eğer darboğaz engellenemezse, ekran kartından verim alamamak gibi bir durum olur mu?

Bu işlemciyle en dengeli seçenek 5060 Ti mı yoksa 9060 XT mi olur?

Yoksa RTX 4060'ta kalmak daha mı mantıklı?

DDR5 platformuna geçmeyi de düşündüm ancak şu an anakart ve RAM fiyatları çok pahalı, özellikle RAM'ler uçmuş durumda; bu yüzden bana pek mantıklı gelmiyor.

Bu arada ekran kartını sıfır veya ikinci el almam benim için fark etmez.

Darboğaz yaşansa bile hissetmeyeceğin derecede olur. Seneye RAM krizinden ekran kartı fiyatları artacak. Şimdiden alsan fena olmaz.

Evet o da doğru ne öneriyorsunuz peki 5060 ti/9060 XT 2K ekran da tam geçer miyim kararsızım da idare etse VSR / DSR'la yeter.
Sanal çözünürlüğe ihtiyacın yok, darboğaz görece az olacaktır ve sistemde sadece kartların tam performansından yararlanamayacaksınız. Çoğu kişinin düşündüğü gibi oyunlarda ani FPS düşüşleridir vs. bunlar aşırı fazla darboğaz yaşandığında yaşanan şeyler. Alacağınız ekran kartları yaklaşık 4070 seviyesinde ve 4070 ile 5600'ü 1080p'de kullanan tanıdığım çok. Hiçbirinin sorun çıkarttığını görmedim. 2K monitöre geçince ta performansınızı alırsınız, sanal çözünürlük ile boş yere performansınızı düşürmenize gerek yok.

Sanal çözünürlüğe ihtiyacın yok, darboğaz görece az olacaktır ve sistemde sadece kartların tam performansından yararlanamayacaksınız. Çoğu kişinin düşündüğü gibi oyunlarda ani FPS düşüşleridir vs. bunlar aşırı fazla darboğaz yaşandığında yaşanan şeyler. Alacağınız ekran kartları yaklaşık 4070 seviyesinde ve 4070 ile 5600'ü 1080p'de kullanan tanıdığım çok. Hiçbirinin sorun çıkarttığını görmedim. 2K monitöre geçince ta performansınızı alırsınız, sanal çözünürlük ile boş yere performansınızı düşürmenize gerek yok.
5060 ti 8 gb 2.elde bana uyuyor 9060 xt yi ise 0 da alabilirim arada kaldım

5060 Ti 8 GB 2. elde bana uyuyor 9060 XT'yi ise 0 da alabilirim arada kaldım.
Render almak gibi bir derdiniz yoksa RX 9060 XT 16 GB sıfır olarak daha mantıklı.

Alıyorum da öyle aşırı ve ağır değil yani iş görür mü sıfır Sapphire Pure var 9060 XT Amazon'da.
Alabilirsiniz hocam, beyaz bir model için oldukça uygun bir fiyat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı