R5 5600'e nasıl overclock yapılmalı?

Daha fazla  
İşlemci : Ryzen 5 5600
Anakart : Gigabyte B450M S2H
RAM : XPG Gammix D10 3600Mhz CL16 (OC)
Soğutucu : ID-Cooling SE-224XT

Merhabalar. AMD Ryzen Master kullanarak işlemcime Auto OC ve Curve Optimizing yaptım. Frekansı otomatik olarak 4450'den 4550'ye çekti. Voltajda ise -28 yaptı. Daha iyisini yapabilir miyim? Nasıl yaparım?

@Marix @560052 @361370 @picl zhmey @pawEn @deadfellow
Öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Sıcaklığı düşürmek mi istiyorsunuz? Böyle OC gibi işler deneme yanılma yöntemi ile yapılıyor tek tek her değeri yavaş yavaş düşürüceksin bir anda fazla veya çok az voltaj vermemeye çalış. Ben 0.15000 voltaj ile sabit 4.7GHz OC yaptım R23'te 12K puan alıyor ve 82 dereceyi falan maksimumda görüyor. Oyunlarda o değerlere yaklaşmıyor bile maksimum 74 falan görmüşümdür oyunlarda. Bana kalırsa stabil sonuçları 4650 4700 gibi GHz değerlerinde veriiyor daha fazla voltaj vermek istemedim 4.9 GHz çıkarabiliyordum ama aldığım performansa karşın gelen sıcaklık değerleri gözüme uygun gelmedi. GHz yükselt mavi ekran yersen voltajı yükselt bu denklemi kurduğun sürece sorun olmaz anlık olarak fazla voltaj verme dengesiz olarak şu şöyle acaba nasıl olur deme.

Hayır. Sıcaklık 65'i geçmiyor zaten. OC sonucunda 75 gibi değerlere çıksa bile benim için sorun değil.
Neden eksi voltaj verdiniz o zaman? Voltajı arttırmanız lazım yoksa yük altında mavi ekran yiyebilirsiniz. Mesela FPS oyununda 100 FPS'ye karşın 10 derece benim için olur gelmişti ve stabil olarak bu ayarda tutuyorum işlemciyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her işlemci aynı kalitede olmuyor benimki şansıma iyi gelmişti.

AMD Ryzen Master otomatik yaptı.

Anladım, teşekkür ederim.
Şu videoyu referans alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4.7 üstü önermem soğutucu yetmeyecektir, bunun için kendimden referans olarak 1.18v önerebilirim, deneme yanılma ile voltajı AAA oyunlarda ve cb R23 testinde çökmeyecek hale gelene kadar kademe kademe arttırabilirsin.

Statik OC cok mantıksız Zen mimarisinde, AVX ya da shader compile yüklerinde direkt BSOD yersin.

PBO ve CO yeterli olacaktır.

BIOS'tan PBO ayarlarından max clock override'ı +200 yaptıktan sonra tüm çekirdeklere -15, 20 gibi değerler verebilirsin.

Statik OC cok mantıksız Zen mimarisinde, AVX ya da shader compile yüklerinde direkt BSOD yersin.

PBO ve CO yeterli olacaktır.

BIOS'tan PBO ayarlarından max clock override'ı +200 yaptıktan sonra tüm çekirdeklere -15, 20 gibi değerler verebilirsin.
Dünki yaptığım pbo sonucunda oyun esnasında pc kapandı bir anda. Voltajı mı artırmam gerekiyor? 4550 Mhz ayarlamıştı program.

Frekansı +200, voltajı -20 yaptım. Stabiliteyi test etmek için tavsiye ettiğin program var mıdır hocam?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı