R5 5600'e overclock yapılarak RTX 4070 ile darboğaz yapması engellenir mi?

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Selam, dün bayağı bir araştırmıştım, uzun bir konuda açmıştım RTX 4070'e hangi işlemciyi alayım konusunda. Herkes 7500F önerdi fakat kararımı değiştirdim, çok zahmetliydi ve pahalıydı. O yüzden sanırım R5 5600 alacağım. RTX 4070 ile bir miktar darboğaz yapıyormuş sanırım, bunu OC yaparak çözebilir miyim? Yaparsam ne kadar yapmalıyım?

Genel olarak sorun olmaz diye biliyorum. @kino hocam 4070 ile kullanıyordu galiba net bilgiyi yine o verir.

CO yaparak azaltılabilir. Ayrıca 2k için kullanacaksanız darboğaz pek hissetmezsiniz.

Çok doyurucu bir cevap, teşekkür ederim.

Çok doyurucu bir cevap, teşekkür ederim.

Bu ayarları seçip Start Optimizing dediğinizde 1 saatlik bir test ve yüke sokuyor sistemi, bu süreçte sabırlı olun. Bitince de ayarları uygula dediğinizde sisteme restart atıyor ve restart sonrası program otomatik açılıyor. Orada ayarlarınız uygulanmış mı görebilrisiniz.

çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…