R5 5600'e sıvı soğutma vs. R9 3900X

karacan5

Hectopat
Arkadaşlar şu an elimde Ryzen 5 5600 işlemcim var. Elimde de biraz para var elimdeki parayı sıvı sogutma için mi harcasam daha iyi olur yoksa işlemciyi satıp ve üzerine elimdekini ekleyip Ryzen9 3900X e yükseltmek mi mantıklı olur?

Alacağım sıvı sogutucu 2. el Cougar cgr-Aqua 360 Liquid 360mm.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 3900X'ten daha güçlü bir işlemci kullandığının farkında değilsin herhalde. Stok soğutucun varsa kule tipi de alabilirsin, o da yeterli.

360 sıvı soğutucu mu? Hiç gerek yok kule tipi ortalama fiyat bir soğutucu ile makul bir seviyeye iner. Tabii ileride çok güçlü bir işlemci alırım diye düşünüyosan bu farklı bir şey

Dostum bak Ryzen 5 5600 zaten çok iyi bir işlemci. 3900X e geçmek mantıksız. Soğutma konusunda ise almanıza gerek kule tipi hava soğutma alabilirsiniz

R9 3900X'ten daha güçlü bir işlemci kullandığının farkında değilsin herhalde. Stok soğutucun varsa kule tipi de alabilirsin, o da yeterli.
12-24 ve 6-12 tekli çekirdekte evet işkemcim daha iyi ama bu kadar çekirdek sayısı bana birden çok şeyi rahatça yapmama olanak saglıyor sadece saf kas gücünden yana bakmamak lazım @Xantern @picl zhmey

12-24 ve 6-12 tekli çekirdekte evet işkemcim daha iyi ama bu kadar çekirdek sayısı bana birden çok şeyi rahatça yapmama olanak saglıyor sadece saf kas gücünden yana bakmamak lazım @Xantern @picl zhmey

Detay vermediğin için oyun performansı hakkında yorum yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…