R5 5600G & B550M DS3H sistem RX6700 XT ile uyumlu mudur?

emenike

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartı arayışı içindeyim ve bütçeye uygun olması sebebiyle AMD ekran kartlarına yöneldim. 6700 veya 6700XT alma düşüncesindeyim ancak sitede oldukça çok Wattman hatası gördüm. Bu hataya sistemin uyumluluğunun da sebep olduğunu gördüm. Sizce sistemim söylediğim kartlar için uyumlu mudur?

Anakart: Gigabyte B550M DS3H Rev. 1.4.
İşlemci: Ryzen 5 5600G.
İşlemci soğutucu: Reeven Rc-1205 Hans.
Ram: XPG Spectrix DG60G 2x8 GB 3600 MHz.
SSD: Kioxia Exceria G2 1 TB.
PSU: Ekran kartına göre yeni alınacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumludur. Ayrıca zaten Wattman çözülebilir bir şey olursa tekrar yazarsınız çözeriz.
Ekstra Not: Aynı işlemciyi bende kullanıyorum hiç uyumsuzluk sorunu görmedim farklı kartlarda.

Biraz darboğaz olabilir 1080p de.
Kabul edilebilir bir oranda olursa sorun değil hocam. Eğer yüksekse zaten 6700 modelini almayı düşünüyorum.
Uyumludur. Ayrıca zaten Wattman çözülebilir bir şey olursa tekrar yazarsınız çözeriz.
Ekstra Not: Aynı işlemciyi bende kullanıyorum hiç uyumsuzluk sorunu görmedim farklı kartlarda.
Hocam teşekkür ederim cevabınız için. İşlemci notunu belirtmeniz ayrıca iyi olmuş. Sizde bir darboğaz yaşanma durumu var mıdır? Siz hangi ekran kartıyla kullanıyorsunuz? Ayrıca genel olarak okuduklarıma göre RAM'lerin watmann hatasına sebep olma ihtimali yüksekmiş. RAM'lerim konusunda ne dersiniz?

Hocam ramler hakkında daha bilgili biri yazsa iyi olacak. Ben GTX 1660S ile kullanıyorum (evet darboğaz oluyor farkındayım)

Çok olmaz tabii biraz olur onu da grafik fulleyerek çözersiniz.
Yanlış bir şey mi söyledim boşu boşuna beğenmedim atmayın @RedStone18 @pwleredal

RAM leriniz güzel sorun çıkaracağını sanmıyorum.
PSU önerisini de yapayım hemen

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yakın zamana kadar AMD almayı hiç düşünmüyordum ama gerek bütçe olarak gerek de artık wattman hatalarının azalması sebebiyle almaya karar verdim.

Darboğaz yapmadığı için beğenmedim attım. Testlerde ekran kartının %99'u kullanılıyor, darboğaz yok.

Darboğaz yapmadığı için beğenmedim attım. Testlerde ekran kartının %99'u kullanılıyor, darboğaz yok.

Grafik yükseltilirse veya çözünürlük arttırılırsa tabii olmaz ben zaten biraz olacağını belirttim ve grafik yükseltilirse sorunun çözülebileceğini de belirttim öyle sandığınız gibi testte %99 kullanıyor ile birmiyor o iş.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yakın zamana kadar AMD almayı hiç düşünmüyordum ama gerek bütçe olarak gerek de artık wattman hatalarının azalması sebebiyle almaya karar verdim.
bu kararı verebilecek cesareti olamayan ve hep nvidia tarafından kazıklanan çok insan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…