R5 5600G nasıl OC yapılır?

RedStone18

Hectopat
Makaleler
1
RAM
32 GB CL16 3200 Mhz DDR4
Anakart
MSI B450 M-A Pro Max
Sıcaklıklar oyunda çok iyi ve bu yüzden OC yapmak istiyorum. Nasıl ve nereden yapabilirim? Güvenli olmasını istiyorum öyle çok da abartmayacağım.
Ekran kartım RTX 4060

Son düzenleme:
BIOS'ta Advanced Mod'a girin. Settings kısmına girin. Advanced'a girin ve AMD Overclocking kısmına girin. Manual iGPU Overclocking kısmına girin. GFX Clock Frequency kısmına 2200 sayısını girin ve GFX Voltage kısmına 1150 girin. Sonra Settings kısmından çıkın ve OC kısmına girin. CPU Ratio kısmına 44.00 girin.

BIOS'ta Advanced Mod'a girin. Settings kısmına girin. Advanced'a girin ve AMD Overclocking kısmına girin. Manual iGPU Overclocking kısmına girin. GFX Clock Frequency kısmına 2200 sayısını girin ve GFX Voltage kısmına 1150 girin. Sonra Settings kısmından çıkın ve OC kısmına girin. CPU Ratio kısmına 44.00 girin.
Burada neyi neye değiştirdiğimizi söyleyebilir misiniz?

AMD Overclocking kısmında GFX Clock Frequency yani dahili grafik biriminin frekansı var, onu 2200 yapmalısın. Ardından altında GFX Voltage var, oraya da 1150 yazmalısın. BIOS'un aramaya yerine yazarak da bulabilirsin.
Benim ekran kartım var siz galiba iGPU'ya OC yaptırıyorsunuz. Lütfen mesaj yazmadan önce konuyu okuyun.

FPS'in yükselmesini istiyorsan belleklerine OC yapmalısın, işlemciden OC'dan daha fazla etkisi olur FPS'e.
Onu nasıl yaparım, bir faydası olur mu?

Benim ekran kartım var siz galiba iGPU'ya OC yaptırıyorsunuz. Lütfen mesaj yazmadan önce konuyu okuyun.

Onu nasıl yaparım, bir faydası olur mu?
Konuda harici ekran kartının olduğuna dair herhangi bir ibare göremedim.

FPS'in yükselmesini istiyorsan belleklerine OC yapmalısın, işlemciden OC'dan daha fazla etkisi olur FPS'e.

Denendi onaylandı. 3300X ile 5600'e denediğim OC getirilerini üst üste koysam şu Ballistix'lerin OC getirisi etmez. %1 low FPS bile uçuyor, çok ilginç bir olay.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı