Ekran kartım yok, APU sistem kullanıyorum. İşlemcim R5 5600G. Hazır sistemi yaklaşık 1 yıl 4 ay önce Sinerji'den almıştım ve o günden beri hiç macunu değişmedi. Hatta ne macunu sürdüklerini bile bilmiyorum ama muhtemelen ucuz bir şey sürmüşlerdir diye düşünüyorum.
Yakında bilgisayarıma ASUS TUF Gaming B550-Plus anakart ve bunun 4.0 yerine uygun 4.0 M.2 soğutuculu SSD taktıracağım. Lakin ben bu işleri yapmayı bilmediğim için bir bilgisayarcıya götüreceğim.
Kasam: Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+ Bronze tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
1 yıl 4 aydan beri ilk defa bilgisayarımda sıcaklık değeri ölçtüm ve sonuç aşağıdaki gibi. Normal mi sizce? Acaba hazır bilgisayarım bilgisayarcıya gidecekken sizce macununu da değiştirtmeme gerek var mı? Ben anlamıyorum bu işlerden.
Bilgisayar günde 12 saat açık ve en fazla 5-6 saat oyundayımdır. 1 sene daha böyle devam edecek. 1 sene sonra işe girersem 2-3 saat oynarım en fazla.
Lakin bilgisayarımı sık sık götürmek istemiyorum uğraştırıyor. En kaliteli macunlardan birini sürdürsem acaba 3 yıl macun değiştirmesem olur mu sonra? Forumda en az 2-3 yıl yazmışlar çoğunluk ama yine de sorayım dedim. Yaklaşık 2-2.5 yıl sonra ekran kartı alabilirim param rahatladığında, bu ortalama 3 yıllık süreçte aşağıdaki macun beni idare eder mi eğer şu an değiştirmeme gerek varsa?
İsmini kaydettiğim macun: Teknobiyotik'den Arctic MX-6 Ultra yüksek performanslı termal macun - 4gr.
Not: Bu 2. sıcaklık değeri APU sistem için yüksek özellik isteyen oyun RE2 remake.
Eki Görüntüle 1681899