R5 5600G sıcaklık değerleri normal mi?

Aragorn5

Yoctopat
Ekran kartım yok, APU sistem kullanıyorum. İşlemcim R5 5600G. Hazır sistemi yaklaşık 1 yıl 4 ay önce Sinerji'den almıştım ve o günden beri hiç macunu değişmedi. Hatta ne macunu sürdüklerini bile bilmiyorum ama muhtemelen ucuz bir şey sürmüşlerdir diye düşünüyorum.

Yakında Bilgisayarıma ASUS TUF Gaming B550-PLUS Anakart ve bunun 4.0 yerine uygun 4.0 M.2 soğutuculu SSD taktıracağım. Lakin ben bu işleri yapmayı bilmediğim için bir bilgisayarcıya götüreceğim.

Kasam : Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+ Bronze tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa

1 yıl 4 aydan beri ilk defa bilgisayarımda sıcaklık değeri ölçtüm ve sonuç aşağıdaki gibi. Normal mi sizce? Acaba hazır bilgisayarım bilgisayarcıya gidecekken sizce macununu da değiştirtmeme gerek var mı? Ben anlamıyorum bu işlerden.
Bilgisayar günde 12 saat açık ve en fazla 5-6 saat oyundayımdır. 1 sene daha böyle devam edecek. 1 sene sonra işe girersem 2-3 saat oynarım en fazla.

Lakin bilgisayarımı sık sık götürmek istemiyorum uğraştırıyor. En kaliteli macunlardan birini sürdürsem acaba 3 yıl macun değiştirmesem olur mu sonra? Forumda en az 2-3 yıl yazmışlar çoğunluk ama yine de sorayım dedim. Yaklaşık 2-2.5 yıl sonra ekran kartı alabilirim param rahatladığında, bu ortalama 3 yıllık süreçte aşağıdaki macun beni idare eder mi eğer şu an değiştirmeme gerek varsa?

İsmini kaydettiğim macun : Teknobiyotik'den Arctic MX-6 Ultra Yüksek Performanslı Termal Macun - 4gr
Not : Bu 2. sıcaklık değeri APU sistem için yüksek özellik isteyen oyun RE2 Remake

Hocam 3 yıl macun değişmesem nedir ya macunu 6 ayda bir olmasa da en kötü senede bir defa değişmen gerekir normalde.

Bana fazla gibi geldi, benim işlemcim boştayken 40-45 derece, ağır oyunlarda ise max 70-75 derece görüyor.

Kullandığım soğutucu.

Anladım termal macun değişecek. Yukarıda yazdığım Arctic MX-6 macun güzel mi?

2. si eğer işlemci soğutucusu gerekliyse(daha uzun süre ekran kartı alamayacağım ve Resident Evil 2 Remake gibi yüksek sistem isteyen oyunlar oynayacağım)
Bana Vatan Bilgisayar'dan uygun bir ürün önerir misiniz 500 TL'yi geçmeyecek?
Not : Bunlar olunca işlemcim güzel soğuyacak değil mi?

Belirtmem gereken şeyler:

Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+ Bronze tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa
ASUS TUF Gaming B550-PLUS AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4600MHz (OC) M.2 Anakart
Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB RS 3600mhz CL18 DDR4 Ram
Samsung 1TB 980 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 7000MB / Yazma Hızı 5000MB)
AMD Ryzen 5 5600G 3.90 GHz 6 çekirdek 19MB AM4 7nm işlemci

Arctic MX-6 fiyat performans üründür işini görecektir.

Stok soğutucu ile normal macun değişimi ile sorun olmaz işlemcide 4.0 desteği yok boşuna B550 ve 4.0 SSD almayın.
Hocam onlar alındı bile. Bu arada geleceğe yönelik düşünüp aldım. İşe girersem inşallah işlemci değiştireceğim ve ekran kartı alacağım

Hocam bu arada soğutucudan anlamıyorum. Stok soğutucudan kastın benim kasanın kendi soğutucusu mu acaba? Ekstradan başka bir soğutucu almama gerek yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…