R5 5600G sistem nasıldır?

331494

Hectopat
Daha sonra ihtiyaca göre ekran kartı eklemek üzere (Rtx 3060 ya da Rx 6600) şöyle bir sistem toplamaya karar verdim:

-AMD Ryzen 5 5600G
-Asus TUF Gaming B550M-E WiFi
-G.Skill Ripjaws 2x8 16GB 3600MHz CL18
-CoolerMaster MWE 500 White 230V V2 750W 80+ Bronze

Kasa Ve SSD var onları lazım olursa değiştireceğim ileride.
Kasa: Thermaltake Versa N26
SSD: SanDisk 240 GB SSD ve 2TB hdd

- Anakartı hem ileride pci 4.0 kullanabilmek için, hem wifi desteği olduğundan hemde bios flashback özelliği olduğundan dolayı seçtim, 5600G için bios güncellemek gerekiyormuş sanırım ve elimde başka işlemci yok, bilgisayarcıya da götürmek istemiyorum.

- Ramler için 3200 CL16 seçeneği de var, aynı fiyata ama 3600 CL18 daha iyi olur diye seçtim.

- PSU ise 450W-500W PSU lar ile aynı fiyattaydı, en azından biraz daha geleceğe dönük olsun diye seçtim.

- Kasa ve SSD için elimdeki parçaları kullanayım dedim, oyun falan yoğunluklu oynanmayacak.

Rica ederim TR den parça önermeyin, parçalar yurtdışından gelecek, bilgisayarı bir yakınım günlük işlerini yapmak ve çok sıkılırsa arada oyun oynamak için kullanacak.

Bu özellikler dahilinde eklememi, çıkartmamı önereceğiniz parça var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Islemcinin calismasi icin BIOS guncellemene gerek yok o olay sadece B450 ve 5. nesil islemciler icin. Iyi sistem olmus, hayirli olsun.

Anakartın bios güncellemesini, wifi ve bluetooth özelliğini de pek sorun etmeyin bence, b450 alınca fiyat çok ucuzluyorsa B450 de alınabilir bence. Sonradan bluetooth ve wifi ekleyebirsiniz. Tabi fiyat çok daha ucuza gelmeli B450 alınca. PCİ 4.0 ise AMD ekran kartı alacaksanız önemli olur, yoksa RTX 3060 alırsanız onun da bir avantajı kalmaz. SSD'niz ultra hızlı değilse tabi. Ama bence artık AM4 sokete ciddi yatırım yapılmaz. AM5 soket geliyor, birkaç sene sonra AM5 soket konuşulacak hep.

Ben Ram olayını yanlış anlamışım, sildim orayı. :(

Bazı sitelerde grafik işlemcili olan anakartlar için b550 platformunda güncelleme gerekli diye yazıyordu ona isnaden endişelendim.
Simdi arastirdim ve verdigim bilginin yanlis oldugunu ogrendim hocam. 5600G diger 5. serilerden daha yeni ciktigi icin guncelleme sartmis.

Anakartın bios güncellemesini, wifi ve bluetooth özelliğini de pek sorun etmeyin bence, b450 alınca fiyat çok ucuzluyorsa B450 de alınabilir bence. Sonradan bluetooth ve wifi ekleyebirsiniz. Tabi fiyat çok daha ucuza gelmeli B450 alınca. PCİ 4.0 ise AMD ekran kartı alacaksanız önemli olur, yoksa RTX 3060 alırsanız onun da bir avantajı kalmaz. SSD'niz ultra hızlı değilse tabi. Ama bence artık AM4 sokete ciddi yatırım yapılmaz. AM5 soket geliyor, birkaç sene sonra AM5 soket konuşulacak hep.

Ben Ram olayını yanlış anlamışım, sildim orayı. :(
Bios güncellemesi için b550 yi destekleyen işlemcilerden bir tane takıp bios güncelleyip daha sonra 5600G yi takmam gerekecek ve ne birinden işlemci isteyim ne de bilgisayarcılara gideyim istiyorum. B450 anakartlar neredeyse b550 fiyatına gelmiş yoksa haklısınız AM4 için yatırım yapmaya değmez. Alacak kişiye laptop da yeter ama masaüstü istedi, napalım şevk kırmayalım dedik. SSD yi de zaten ileride değiştireceğiz. Bu arada wifi-bluetooth cihazları için ödeyeceğimiz ücretle zaten kendiliğinden bluetooth-wifi lı olan kartlar aynı fiyata geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı