Yaklaşık 1 ay önce düzenli PC'yi temizlerken AMD işlemci fanımı da sökeyim temizleyeyim dedim. Ancak bilmediğim bir şey bu fan ilk sökülürken işlemciye stok macun yüzünden yapışıyormuş. Bilmediğim için asılınca işlemcinin pinini kırdım. Anakartı ve işlemciyi serviye gönderdim. İşlemcinin yenisini yolladılar, anakartın ise işlemci soket kısmını değişip yolladılar. Birkaç saat önce takıp çalıştırdım. İlk başta yeni işlemci uyarısı verdi bilgisayar. Y tuşuna basıp ayarları sıfırla dedim. Sonra BIOS menüsüne atıp boot yaparken hata verdi falan dedi. Tam seçeneği hatırlamıyorum ama en üsttekini seçtim - sanırım ayarları olduğu gibi kabul edip başlat tarzı bir şeydi - ardından bilgisayar açıldı. Sürekli olmasa da böyle bir yavaşlık hissediyordum. Birden çok uygulama açmaya çalışınca yavaşlıyordu bilgisayar. Ya da klasör açarken klasör yavaş açılıyordu. İşlemci yenidir ondandır diye geçiştirdim ama oyunlara girince gördüm durumu. 100-140FPS aldığım Valorant'tan 20-60 FPS alıyordum. CS 1.6, Dishonored, TF2 falan açayım dedim onlarda da bariz kasma donma vardı. Sorun neden kaynaklı olabilir? Ekran kartım yok APU sistem kullanıyorum. Sistem aşağıda yazılı;
AMD Ryzen 5 5600G.
Gigabyte A520M DS3h 4400MHz(OC)
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah 3600MHz CL18.
Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD.
Power Boost Fury 650W 80+