R5 5600G ve GTX 1660S sisteme PSU önerisi

eutrias

Hectopat
Merhabalar bir sistem toplamayı düşünüyorum başlarda Ryzen 5 5600G alıp APU sistem kullanacağım. RAM'lerim 2x8GB şeklinde olacak. Kasa olarak MSI MAG Forge 100R ve anakart olarak da Gigabyte B450M S2H alacağım. 1 yıl gibi bir süreden sonra GTX 1660S veya RTX 2080 - 2080s almayı planlıyorum. Acaba bu sisteme kaç W PSU almam gerekir? Şu an FSP hv Pro 550W PSU alacağım fakat yeterli olur mu Ryzen 5 5600G 1660S sisteme?

APU sistemi HV Pro rahatlıkla besler, ama ekran kartı alacağınız zaman 650-700W bir PSU alırsanız mükemmel olur. RTX 2080'den bahsediyoruz, güç tüketimi az değil. PSU için bütçeniz tam olarak nedir?

Rahat yeterli gelir HV Pro, ancak güvenirseniz ikinci el de bir seçenek zira XPG Pylon gibi çok daha üst kalitede ürünler çıkabiliyor.

Bu arada, 2080 Super yerine 3060 Ti daha mantıklı olur eğer yakın paraya gelecekse.

APU sistemi HV Pro rahatlıkla besler, ama ekran kartı alacağınız zaman 650-700W bir PSU alırsanız mükemmel olur. RTX 2080'den bahsediyoruz, güç tüketimi az değil. PSU için bütçeniz tam olarak nedir?

Max 700 TL veya 800.
Eğer şu an fiyat farkı fazla olmazsa sağlam bir PSU alayım sonra sadece ekran kartı takıp keyfime bakayım istiyorum.

Bazı konulara baktımda insanlar 3060 Ti için 550W yeter veya 600W al vs diyor acaba bu PSU yerine başka birini almam gerekli mi?

Zaten en fazla 2080 alırım fakat fiyatına ve performansına baktığımda GTX 1660 Super almam daha olası gözüküyor zaten 2080 stoklarına falan baktığımda pek stok göremiyorum. Yani büyük olasılıkla GTX 1660 Super alırım.

Son düzenleme:
550W çok rahat yeter bahsedilen sistemlere, sorun olmaz. 1660 Super'e zaten 450W da yeterli.

Attığınız SSD hakkında hiçbir bilgi yok, en azından o fiyata daha bilindik bir SSD olan A2000 veya CS3030'u tavsiye ederim.

İşlemciyi o anakart ile kullanabilmeniz için BIOS güncellemesi lazım anakarta, belirtmiş olayım.

MAG Forge 100R alacağınıza, Maxima V20 alın.

sadece anakartamı bios güncellemesi gerekli yoksa işlemciyede bir güncelleme gereklimi apu sistemde görüntü gelmesi için

Sadece anakartamı BIOS güncellemesi gerekli yoksa işlemciye de bir güncelleme gereklimi APU sistemde görüntü gelmesi için?

İşlemciye BIOS güncellemesi olmaz, anakarta BIOS güncellemesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…