R5 5600G ve RX 550 4 GB GPU'lar beraber kullanılabilir mi?

kadircion

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir işlemci almak istiyorum Ryzen 5 5600G olarak karar verdim ve sizlere şöyle bir sorum olacak, şu anki sistemimde RX 550 4 GB var. Eğer Ryzen 5'i alırsam ikisini aynı anda kullanınca ikisinin de performasını alabilir miyim bir oyunda yoksa sandığım kadar FPS değerini etkilemiyor mu? Daha açık söylemem gerekirse ben şu an Valorant'ta 100-150 FPS arası alıyorum Ryzen 5 5600G ile RX550'i birleştirince bu FPS 300'lere kadar çıkar mı? Mesela eğer ciddi FPS farkı olmayacak ise almayacağım.

Tüm sisteminizi ve oyunu hangi ayarlarda oynadığınızı yazın. Eğer sahip olduğunuz sistem ekran kartını tam besleyebiliyorsa Valorant oyununda o işlemciyi almak size bir fayda sağlamaz.
Tahminimce oyunu en düşük ayarlarda oynuyorsunuz. Ayrıca sisteminiz de yeni bir sistem değil. Yeni daha güçlü bir işlemciye geçmek bu yüzden Valorant' da FPS'i arttıracaktır. Fakat RX 550 ekran kartına sahipken R 5 5600G'i içindeki dahili ekran kartı için almak mantıksız olur çünkü iki ekran kartını aynı anda bir oyunda kullanamazsınız. Onun yerine atıyorum sizde 1600 işlemcisi var 3600'e geçmek Valorant'da çok daha FPS artışı sağlar.

Tüm sisteminizi ve oyunu hangi ayarlarda oynadığınızı yazın. Eğer sahip olduğunuz sistem ekran kartını tam besleyebiliyorsa Valorant oyununda o işlemciyi almak size bir fayda sağlamaz.

Hocam işlemci yine de oldukça önemli ama RX550 zaten Valorant'ı yeterli derecede kaldıran bir kart. O konuda haklısınız.
Soruya geleyim, FPS değerleriniz dediğiniz gibi artmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır alamazsınız, ikisindeki grafik birimini ortaklaşa çalıştırmaktan bahsettiğini sanıyorum.
Evet. Birlikte çalışmıyorlar yani. O zaman üstteki arkadaşın dediği gibi normal bir işlemci almak daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir işlemci aldığınızda hikayeli oyunların FPS'i çok artmaz haberiniz olsun. Çünkü rekabetçi oyunlar daha çok işlemciye dayalı olurken özellikle düşük ayarlarda, hikayeli oyunlar ekran kartına dayalı olurlar. Yeni bir donanım alırken aklınızda bulunsun.

Galiba Crossfire gibi çalışmasını demek istediniz. Böyle bir durum olmaz. Zaten olsa da çoğu oyunda bu destek yok. Yeni işlemciye geçmeden önce mutlaka BIOS güncellemesi varsa yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…