R5 5600G Wraith Prism ile boşta 60 derecede çalışıyor

432150

Hectopat
Arkadaşlar, R5 5600G işlemcim Wraith Prism ile boşta 60 derecede çalışıyor. Dün termal macun yenilememe rağmen derece düşmedi, ne yapmalıyım?
Sistemim: RX 6650 XT, 16GB RAM, MSI MAG 100M kasa.

Kasana göre normal. Aynı işlemciyi stok fan ve macun ile OC bir şekilde boşta 39 derece de çalıştırıyorum ama 4 fanlı mesh bir kasaya sahibim. Yük altında 85'i geçmiyorsa sorun yok ama geçiyorsa aşağıdakini alın.

Normal sıcaklık. Boşta 55-50 seviyelerine gelebilmeniz için tower cooler olması lazım sistemde.

Bende aynı soğutucuyla 5600 kullanıyorum. Eco mode açmadan boşta 50 yükte 70 derecelerde. Eco modla boşta 45 e yükte 65 derecede. Az da olsa rahatlatıyor.

Kasanın hava sirkülasyonunun bu kadar kötü olacağını bilseydim almazdım.

Bende aynı soğutucuyla 5600 kullanıyorum. Eco mode açmadan boşta 50 yükte 70 derecelerde. Eco modla boşta 45 e yükte 65 derecede. Az da olsa rahatlatıyor.
Hocam ECO mod işlemciyi serinletmek için gücünü mü düşürüyor?

Kasanın hava sirkülasyonunun bu kadar kötü olacağını bilseydim almazdım.
Hava sirkilasyonundan ziyade stock fanlar bu kadar soğutuyor. Çift kuleli soğutucular 40 dereceye indirir eğer rahatsız ediyorsa işlemci sıcaklığı.

Ben lancool 216, id cooling 224 çift fanlar ile boşta 45 derece alıyorum. İşlemci 5800x3D.

Kışın odanız soğuk olursa 45-50 derecelere düşüyor stok fanlarda ama yazın hoş değil.

Hava sirkilasyonundan ziyade stock fanlar bu kadar soğutuyor. Çift kuleli soğutucular 40 dereceye indirir eğer rahatsız ediyorsa işlemci sıcaklığı.
Wraith Prism'in Wraith Stealth'a oranla daha iyi olduğunu düşünerek aldım. Soğutucu almayı düşünüyorum.

Wraith Prism'in Wraith Stealth'a oranla daha iyi olduğunu düşünerek aldım. Soğutucu almayı düşünüyorum.

elinizdeki soğutucuyu 2. elden satabilirsiniz. bütçenize göre 700 tlye snowman t6 ultra, 1120tl ye de deepcool ak400 zero dark plus alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…