R5 5600h sistem yapılandırması nasıl olmalı?

SngrBob

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı : GeForce GTX 1650 4GB
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600h
Ram : 32GB 3200Mhz DDR4
SSD : 1TB M.2 SSD
Merhaba. İşlemcim Ryzen 5 5600h. İşlemcinin sistem yapılandırmasından bütün çekirdekleri açtım Valorant filan oynadığım için çoklu çekirdek daha iyi olur diye fakat işlemcinin çoklu çekirdek hızı 3.9GHz, tekli çekirdek hızı 4.2. yani bende çoklu çekirdek açık olduğu için oyunlarda 3.9 ile çalışıyor. Sizce tekli çekirdeğe geri çeviriyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o ayarlarla uğraşmanı hiç önermiyoruz.

Dostum o ayarlarla uğraşmanı hiç önermiyoruz.
Kanka zarar veren bişi değil hız aşırtma felanda değil bazı oyunlarda çoklu çekirdek performansı daha iyi dir onun için çekirdeklerin kilinidini açtım fakat çoklu çekirdek hızı 3.9 tekli çekirdek hızı 4.2 şuan çoklu çekirdekte kullanıyorum ondan 3.9 ile çalışıyor tekli çekirdeğe alırsam 4.2 ile çalışıcam fakat hangisinde daha yüksek fps alırım bilmiyorum bilen yardımcı olursa sevinirim.

Sen anlamadın beni sen ordan çekirdekleri seçsen de seçmesen de sistem zaten kullanıyor onları bu ayarınla anca bilgisayarı saçmalatırsın gelir tekrar konu açarsın işte 12 çekirdek vardı şimdi 4 oldu çekirdeklerim nerede diye ben sana ondan diyorum.

Eski bilgisayarımı 2 yıl öyle kullandım hiçbir sorun yok yaşamadım ki normalde gta gibi oyunlarda sanal çekirdekler çalışmaz normalde bu işlemci 6 core 12 thread bir işlemci eğer o ayarı yaparsan sanal çekirdekte aktifleşiyor.Hatta cpu z üzerinden stress test yaptım multi core testinde max 3.9 çalışıyo singlede 4.2 eğer bilgisayardaki o ayarları sıfırlarsam o zaman 4.2 de çalışıyor.
Hatta cs nin ayarlarında bile çoklu cpu kullanımı diye ayar mevcut.

Tamam hocam sen doğrusun. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…