R5 5600'ün sıcaklık değerleri normal mi?

485936

Hectopat
Boşta 65 derece oluyor, FPS oyunları girerken 95'i gördüğü oluyor. Nasıl düzeltirim bu sıcaklık problemini? Ek bilgi olarak kasa bilgisayar masası olan masanın içerisindedir. Sağdan soldan çok hava almıyor ama koyacak yerim olmadığımdan oraya koydum ve forumlara baktığımda PSU'mun çok kötü olduğunu okudum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa hem mesh değil hem de işlemci soğutması stok ise bu değerler normal gibi. Düşürmek için hava alan bir yere koyun, bütçeniz var işlemci soğutucusu alabilirsiniz.

Yaz aylarında stok fanla ısınması normal bir de ek olarak kasa hava almayan yerde demişsiniz.Birkac arkadaşım kasanın yan tarafı açık şekilde kullanıyor az da olsa fark ediyor.Kesin çözüm istiyorsaniz kule tipi soğutucu işinizi görür.

Powerboost, Gamebooster, Gamepower, Everest vs. gibi markalar çok güvenilir markalar değil. Lakin teknoloji şans işi, kimisi bu markalardan kullanıp bir zarar görmese de kimisi sadece PSU yüzünden sistemini çöp edebiliyor. Bu sebep dolayısıyla da sistemi riske atmaya gerek duyulmadığından imkanınız varsa PSU değiştirmeniz ve güvenilir markalara yönelmeniz tavsiyemdir.
Soruna gelecek olursak, işlemci boştayken 65 ve oyundayken 95 derece olması yüksek sıcaklık değerleridir, eğer işlemciyi stok fanla kullanıyorsanız kule tipi bir fan almanızda fayda var. Ayrıca kasa bakımı uzun zamandır yapılmıyorsa da en kısa zamanda yapılmalıdır. (fan temizliği, termal macun değişimi vs)

Kasayı açık kullanmak çok fazla tozlanmaya sebep oluyor. En güzel çözüm güzel bir kule tipi soğutucu almanız. Ayrıca kasayı hava alacak bir yere koyun. Yere koyuyorsanız altında halı vs. olmasın ki sıcak hava alttaki kanallardan da atılabilsin. Fanlarınız yeterli değilse F/P birkaç kasa fanı takviyesi yapabilirsiniz. Benim kasamın hava akışı pek iyi değildi. O günlerde kasayı yenileyecek bütçem olmadığından kasamın kablolamasını düzenleyip 3 adet f/p fan alıp taktım, kasamın hava akışı düzeldi ve bileşenler serinledi. R5 3600X işlemcime ise kule tipi soğutucu takarak tüm sorunlarımı çözdüm, tüm parçalar buz gibi çalışıyor.

Hocam bence en iyi çözüm yeni kasa almasıdır. Eğer alamıyorsa kendi imkanlarıyla ön paneli mesh yapıp hava akışını düzeltmesidir. Ondan sonra kule tipi alması daha mantıklı olur.

Ön kapağı çıkarıp kullan. Bilgisayarı kapattığın zamanlarda kapağını tekrar tak ki çok fazla toz girmesin içeriye boşu boşuna. Ayrıca bunların yanında kesin çözüm var bir soğutucu almak. Soğutucu alırsan en az 30 derece düşer değerler.

Kasayı alalı 2 hafta oldu hocam vatan bilgisayardan aldık kasada hiç bir sorun yok dediler.

Kasayı alalı 2 hafta oldu hocam vatan bilgisayardan aldık kasada hiç bir sorun yok dediler.
Herhangi bir mağaza olsun, bu sadece Vatan için değil. Hiçbir mağazanın personeline güven olmaz bence, en iyisi kendin araştırıp ona göre personellere danışmak. Personeller genelde işine gelenleri satarlar.

Herhangi bir mağaza olsun, bu sadece Vatan için değil. Hiçbir mağazanın personeline güven olmaz bence, en iyisi kendin araştırıp ona göre personellere danışmak. Personeller genelde işine gelenleri satarlar.
Hocam benim annemin çok yakın bir arkadaşıymış müdürmüş oradan almıştık güvenerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…