R5 5600'ün Valorant ve CS:GO'da aynı FPS'i vermesi normal mi?

Sorun RAM'lerdendir hocam büyük ihtimalle, 3600 MHz Dual channel işini görür.

Bende 3200MHz RAM var. Dual channel 2x16 GB ancak hala arkadaşta olan PUA'nın çok fazla üstüne çıkabildiğim söylenemez...

Bende 3200MHz RAM var. Dual channel 2x16 GB ancak hala arkadaşta olan PUA'nın çok fazla üstüne çıkabildiğim söylenemez...

Test yaparken arka planda herhangi bir şey açık mi hocam kontrol et istersen Görev Yöneticisi'nden.

Kaç FPS alıyorsun? Benim bir üst cevabımda 4.6GHz ile neredeyse senden 500-600 puan fazla almam bendeki işlemcinin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor sanırım
Hız aşırtma ayarların nedir?

Ek olarak tek slot ram ve stok değerler için bence gayet normal. Çift slot ve MHz Ryzen'lar için nimettir. 3600MHz ve çift slot yapmaya özen gösterin.

Aynı işlemci sahibiyiz CS'de aldığım değerler yer yer değişikmekle beraber 400-600 FPS arası.

Test yaparken arka planda herhangi bir şey açık mi hocam kontrol et istersen Görev Yöneticisi'nden.

Yok reis hiçbir şey açık değil arkada. 2x16 GB RAM var bu arada.

Yok reis hiçbir şey açık değil arkada. 2x16 GB RAM var bu arada.

Hocam işletim sistemi sürümüyle alakalı mı diye düşünüyorum veya antivirüs programı vs. kullanıyorsan onlarda bir miktar CPU gücü harcıyordur.

Galiba sorunu çözdüm;

İlk başta bios update'ini tekrar yaptım.
Sonra temiz bir windows 10 kurdum, arka planda her şeyi kapatıp driverları yükledim.
Şu an PBO ayarı filan yapmadan 5600G'li arkadaşın aldığı puanı aldım.
Diğer ayarları da yaptıktan ve 2400 MHZ'li ramler ile testleri yapıp paylaşacağım.

@Okanesma

Sonuçlar bu şekilde.
Acaba daha iyi sonuç alabilir miyim bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• oc test 2.png
    973,3 KB · Görüntüleme: 37
  • oc test.png
    647,8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Daha iyi skor alman lazım RAM'ler gelince, benim test yaptığım anakart hız aşırtma vey PBO ayarı yapılamayan A520M yani en giriş seviye anakart ve RAM'ler 3200 MHz ayrıca harici GPU takmadım şu an.

Hocam işletim sistemi sürümüyle alakalı mı diye düşünüyorum veya antivirüs programı vs. kullanıyorsan onlarda bir miktar CPU gücü harcıyordur.

Erkek adam anti virüs kullanmaz reis hack yer yine de kullanmaz. şaka bir tarafa yok ya tertemiz formattan sonra bile bu puanı aldım. Fotoğraf yukarıda mevcut 4.6 GHz 1.2v sabit OC yaptım. En yüksek derece falan fotoğraflarda mevcut. Bilmiyorum o skor bana normal geliyor. İnternetten de baktım çok daha az alanlar olmuş. 11500 civarı puan aldım ben. Aynı OC yapıp 11350 alanlar var. Ama hiç senin dediğin gibi az demiyor kimse. Açıkçası dediğin gibiyse bile 11500 puan alıyorum yani nasıl düzelteceğim bir fikrim yok.

11500 ise normaldir ben daha düşük sandım. Cinebench R15 testi yap istersen hocam hem multi hem Single.

Sonuçlar normal ortalığı karıştırmaya gerek yok zaten 5600G ile hemen hemen aynı 5600 sadece cache daha fazla olduğu için daha performanslı Yoksa Single Core ile arasında pek fark yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…