R5 5600X %100 CPU kullanımı

Uygulamayı kapatınca son durum bu şekilde, sistemim fena değil bence 1 program, Opera ve oyun açamıyorsa yazık gerçekten. Upgrade önerisi olan varsa alabilirim.

Hocam sisteminiz gayet iyi, 1650'li sistemler bu kadar yapmaz. Bir hata var ama acaba ne?

Hocam görev yöneticisinde CPU yazan yere tıklayıp SS atabilir misiniz neyin kullandığına bakalım.

Dosya Ekleri

• vars.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 51
Opera'nın işlemciyi RAM'ı o kadar kullanması tuhaf. İşlemcinin MHz değerini kontrol edin bütün çekirdeklerin kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Aygıt Yöneticisi'nden işlemciler kısmından 12 çekirdek olup olmadığı gözükür bir de yük altında 4600MHz civarında çalışıyor olması lazım.

CPU-Z verileri bu şekilde, çok detaylardan anlamıyorum

Ram 16 gb fakat çok kullanılıyor gibi geldi bana?
Opera da +40 sekme açık, sömürüyor nasıl çözüm bulurum bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-23_011255836.png
    30,2 KB · Görüntüleme: 56
Hahaha, daha önce hiç aklıma gelmemişti. Kullandığım sisteme göre sömürülen miktar fazla geliyor. Operayı kapatmamak için aldım ben bu sistemi.
O zaman 16+16 32GB ram yaparak Operayı kapatmazsınız. Çok sekme açık olunca da bilgisayara yük biniyor ve doğal olarak işlemciyi de kullanıyor.

O zaman 16+16 32GB ram yaparak Operayı kapatmazsınız. Çok sekme açık olunca da bilgisayara yük biniyor ve doğal olarak işlemciyi de kullanıyor.
aktif kullandıgım ramlerden farklı marka model alsam problem olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…