R5 5600X 3060 Ti Gaming Z Trio sistem ile 360Hz monitörde yırtılma olur mu?

Ben 360 FPS altında aldığın zaman yırtılma olur diye biliyorum. Free-SYNC ve G-SYNC özellikli bir monitörle beraber kullanırsan yırtılma sorunun olmaz.
bende 360 fps in altında bir fps alırsam 360hz monitörde yırtılma olur diye biliyorum ama bazı arkadaşlar farklı düşünüyor sanırım .
Ondan değil hocam. 3060 Ti ile 1080p monitör önermiyorum.
peki ya öneriniz nedir ?

Bende 360 FPS'in altında bir FPS alırsam 360Hz monitörde yırtılma olur diye biliyorum ama bazı arkadaşlar farklı düşünüyor sanırım.

Peki ya öneriniz nedir?

Link bırakamam ama o fiyatta 240Hz ve en az 2K olan bir monitör almanız daha sağlıklı olacaktır.

@Furkanflexs evet bildiğim kadarıyla 5600X 400 FPS civarı verebiliyor Valorant'ta ve bu monitör de gayet hoş olacaktır. Yırtılma vesaire böyle şeyler olmaz. 100 FPS aldığın oyunda da 500 FPS aldığında da sıkıntı yaşamazsın.

@Heiwa9 3060 Ti 2K için ideal bir kart değil, güncel oyunlarda iş görse de 2 sene sonraki oyunlarda 2K'da hemen ayar kıstırmaya başlar. Ray Tracing performansı da 2K için güçsüz biraz. 1080P idealdir.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Çok rahatsız ettim biliyorum ama bir sorum daha olacaktı . Ben sistemi ve monitörleri gerçekten çok inceledim fakat 2k falan özelliklerde görmedim ve kart ile uyumluluk vs gibi konular . Yani siz söylediniz gerçi ama ben tekrar belirtmek isterim herhangi ekstra aklınıza gelecek bir sorun olmaz değil mi bu monitör ve sistem ile alakalı .

@Furkanflexs hayır bir sorun göremiyorum tabii sistemin kalanını bilmiyorum ama 5600X ile ideal performans için güzel bir kule tipi veya 240mm sıvı soğutma öneririm, işlemcinin PBO özelliğini aktif edersen bazı limitleri kaldırır ve maksimum performansını verir. Soğutma bu açıdan lazım olacak. RAM olarak da bütçen yetiyorsa 2x16 GB güzel olur ama yoksa da en az 2x8 GB 3600Mhz iyi gider.

almayı düşündüğüm sistem bu linkini bırakıyorum . sıvı soğutma 240 mm alacağım bu arada dediginiz gibi . ram 16 fakat 3200 mhz bir sorun olacak mıdır ?

@Furkanflexs bu ne kadar kazık bir sistemmiş. Kesinlikle tavsiye etmem.

usta takdir edersin ki türkiyede yaşıyoruz ve şuan ekran kartları başta olmak üzere bir çok fiyat uçuşta dolar kuru sebebi ile . Bende işim gereği dolar gelecek elime ve o para ile almayı planlıyorum . 25 26 k civarında başka bir sistem öneriniz var mıdır monitör belirttiğim olmak şartı ile . ?
Sistem güzel ama o fiyata alınmaz hocam.
usta sistem güzel evet ama kur dolayısı ile fiyatlar ztn uçmuş bir durumda takdir edersiniz ki . Çoğu parçayı farklı farklı sitelerden araştırdım ve daha pahalı bir fiyat çıktı . Başka bir öneriniz var mıdır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…