R5 5600X 4.2 GHz'i geçmiyor

Cinebench R23 açınca sabitliyor.

Boşta:

Cinebench açıkken:

Valorant oynarken 77.1W 4650MHz gösteriyor MSI Afterburner.
Tamam işte, ben de demin kuşkulandım Hitman 3 açtım ve 4650 Mhz hepsi.

AIDA64 stres testinde 4350mhz gördüm sadece saniyelik. Onun dışında 4200 lere zor çıktı. 4100 lerde dolandı sürekli. Normal midir?
Eki Görüntüle 1507172

İşlemci buraya göre de 11K almış ve 3.6 Ghz yazıyor, single core ise 15K. Oyunlardaki esas performans fakat R23 neden Ghz sabitliyor onu anlamadım.

AIDA64 stres testinde 4350MHz gördüm sadece saniyelik. Onun dışında 4200'lere zor çıktı. 4100'lerde dolandı sürekli. Normal midir?
Eki Görüntüle 1507172

Dediğim gibi çoklu çekirdek isteyen işlerde programlarda ve testlerde 4.4e yaklaşması lazım ve sıcaklıkların iyi olduğu için bu değerin düşmemesi lazım. Belki şanssızlıktan dolayı kötü silikon denkgelmiştir ama bana düşük geldi. CPU-Z indirip ondaki stress testini dene bir de.

Bir sorun var bu şekilde olmaması lazım. R23 multicore testini bitir bakalım kaç puan veriyor. Biosunu sıfırlamanı tavsiye ederim bie ayarı yanlış yapmış olabilirsin.
Oyunlarda 4650 Mhz'ye çıkıyor fakat R23 testinde 3.70 yani stok frekansı geçmiyor, single core ise 4.6 sabit çalışıyor.

Wraith Prism kullanıyorum acaba sıcaklıktan mı oluyor? Hiç 60 dereceyi geçmedi ben de şaşırdım.

Oyunlardaki Single Core performansı zaten. BIOS sıfırla bir daha dene. Wraith Prism 5600X için çok iyi değil ama sıcaklıktan dolayı da 3.7GHz sabitleyecek kadar kötü değil.

Yanlış biliyor veya hatırlıyor olabilirim baştan belirteyim. Yalnız işlemcinin Boost hızının maksimum seviyeye çıkması o şekilde çalışmıyor. Tek çekirdek performansı isteyen durumlarda bahsettiğiniz yüksek MHz'lere ancak öyle çıkıyor. Çoklu çekirdek çalışırken hepsi belli bir sabit Clock hızında çalışıyor. Yaptığınız testte ise çoklu çekirdek kullanılarak yapılıyor. Bu yüzden oyunlarda maksimum MHz değerine ulaşıp testte ulaşmıyorsunuz. Testte ulaşmak için OC yapıp sabit çekirdek hızını bulmalısınız ki o hızda stabil çalışacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…