R5 5600X 80 derece sıcaklık normal mi?

batuhandnd

Megapat
Daha fazla  
Sıcak bir bölgede ve özellikle öğlen güneşinden akşam güneş batımına kadar olan zaman diliminde, güneşi gören ufak bir odada kullanıyorum bilgisayarı. Yeri geliyor ben de zor duruyorum oda da ama sizce bahsedeceğim sıcaklık değerleri normal mi?

Cooler Master Masterliquid ml240l marka sıvı soğutucu kullanıyorum ve termal macunu da yeni değiştirdim. Ona rağmen öğlen oyun açarsam 80 akşamları ise 77-80 arasında, boştayken ise 55-60 derece arasında bir sıcaklık alıyorum. Termal macunu değiştirmeden önceki yazın da yine aynı ısıları aldım fakat görmezden geldim ve idare ettim. Bu yaz kaldırmaz artık diye düşünüp Cooler Master Mastergel Maker termal macununu alıp uyguladım. Sürekli değiştirmeyle uğraşmadığım için iyisini alayım diye düşündüm. Fakat ona rağmen hala sıcaklık termal macunu değiştirmeden öncekiyle aynı. Kalın da sürmedim ince de sürmedim ama sanırım bir çözüm olmazsa yine değişeceğim.

Sorum şu termal macunun uygulanması durumu haricinde sizce ne tür bir problem olabilir veya bu sıcaklık değerleri sizce normal mi? Bilgisayarın bulunduğu ortamın bu değerlere bir etkisi var mıdır? Çünkü aynı işlemciye sahip bir arkadaşımda klima var ve sıvı soğutma değil de kule soğutma kullanmasına rağmen yük altında 55-60 aldığını söylüyor. Bende klima yok ve sıcak bir ortam var. Sizce sorununun sebebi nedir veya ortada bir sorun var mı sizce? Öncesinde sıcaklık ile ilgili problemim yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…