R5 5600X alınır mı?

Cevabınız için teşekkürler fakat böye hikaye oyunlarında ekran kartı daha önemli yani işin çoğunluğunu ekran kartı yapıyor ben valroant CS:GO R6 gibi oyunlar oynadığım için işlemci çok ön planda ben R5 3600 le 200 300 FPS alıyorum arada 150 yede düşüyor ama R5 5600 testlerinde GPU gtxx 1660 olmasına rağmen çatışmada bile 300'ün altına düşmüyor hatta çatışma olmadığında bile 600 700'e bile çıkıyor rekabetçide.

3700X'ten 5600X'e geçtim deli gibi fark var. Deneyimlemediğiniz şeyleri yazmayın lütfen. Özellikle online oyunlarda x2 daha iyi.

Ben 5600x kullanıyorum. Valorant’ta 250’ye düştüğünü gördüm. Burda da konusunu açtım gayet normal dendi. Kaos anında çok daha fazla da düşebilir dendi ama o kadar düştüğünü görmedim. Normal mi acaba yoksa 300 altına düşmemesi mi lazım? Ekran kartım RTX 3060.

Ben RX 570 ile 300 FPS altını görmedim. Takip ettiğim kadarıyla, belki görmüştür benim haberim yoktur bilemem.

yani ben her zaman oyun ayarlarımı çok çok düşüğe alırım windows ayarları , ekran kartı ayarları cart curt yani bildiğin unlost fps arttırma. eğer ayar yaparsan düşmez muhtemelen

Ben RX 570 ile 300 FPS altını görmedim. Takip ettiğim kadarıyla, belki görmüştür benim haberim yoktur bilemem.
Ben de çok anlık gördüm. Yani fps sayacına bakıp oynadım ikide bir. Bilmiyorum normal mi anlayamadım. Test videolarında hep benimkine benzer sonuçlar çıktı. Burda da daha fazla bile düşebilir dendi. O yüzden normal diye karşılıyorum. Ortalama 400-500 fps arasında gidip geliyor oyun. 700’lere çıktığı doğru ama bir süreliğine de olsa 350 bandında da dolaşıyor.

yani ben her zaman oyun ayarlarımı çok çok düşüğe alırım windows ayarları , ekran kartı ayarları cart curt yani bildiğin unlost fps arttırma. eğer ayar yaparsan düşmez muhtemelen
Çok detaylı ayar yapmadım ama Windows görünümünü performansa falan alıp Nvdia ayarlarını da geliştirilmiş sekmesinden yaparsam herhalde düşmez hiç. Doğru mudur?

Valorant işlemciyi kullanıyor. Yani 5600X işlemciye RTX 2060 taksan aldığın FPS'in aynısını belki RTX 3090 takarak alırsın. Ekran kartının kullanım yüzdesine göre FPS değişiyor. Yani %100 ekran kartı kullanımıyla en yüksek FPS alınır.

3700X'ten 5600X'e geçtim deli gibi fark var. Deneyimlemediğiniz şeyleri yazmayın lütfen. Özellikle online oyunlarda x2 daha iyi.
Hocam 3600 kullanıyorum şu anda. Ben de 3600'den 5600'e geçmenin pek bir fark yaratmayacağını düşünüyordum fakat yorumunuz kafamı karıştırdı açıkçası. Yeni seri de çıkmışken birkaç aya 7600x veya 7700x'e geçiş yapmak daha mantıklı gibi geliyordu anakartların ucuzlamasıyla beraber tabii. Arada büyük bir fiyat farkı var tabii ki ama yükseltmenin değer olmasını istiyorum, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

7600X alcaksanız 5600'e bakmayın bile. Bir kaç ay 3600 ile idare edip 7600X'e geçin. Tek çekirdek performansı önemliyse fiyat farkına değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…