Çözüldü R5 5600X Arc 750 sistmde Rust oyununda PC resetleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aveline

Decapat
Daha fazla  
RAM
Apacher Panther Cl 16 3200
Ekran kartı
Intel Arc A750
Anakart
Asrock B550 hdv
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba, tuhaf bir problem yaşıyorum. Rust isimli oyuna girdiğimde oyun menüsünde sekmelere tıklarken ya da hiçbir şeye tıklamadan bir sunucuya girdikten sonra menüyü açmak için ESC'ye bastığım anda PC resetliyor ama geri açılmıyor. Siyah ekranda kalıyor. 30 saniye sonra falan kilitleniyor. Menüyü açmadığımda tuhaf şekilde problem yaşamıyorum. Herhangi bir ısınma problemi de bulunmamakta ekran kartı 65-70
İşlemci 55-65 derece sıcaklıkta çalışıyor. Yabancı forumlarda BIOS güncelleme önerilmiş yaptım bir değişiklik olmadı, format attım yine değişmedi. 1.5 yıldır böyle bir problemim yoktu son 2 gündür başladı. Rust haricinde, CS 2, God of War vs 4-5 farklı oyunu saatlerce denedim ne resetleme ne de başka problem yaşamıyorum. Çözüm önerisi olan var mı?

Çözüm
Sorunu çözdüm, anakart RAM slotlarından bir tanesi arızalı sanırım. RAM'i görüyor kullanıyordu ama PC'yi dağıtıp tekrar topladıktan sonra görüntü gelmemeye başladı daha sonra RAM'leri teker teker denedim görüntü geldi. İkinci slota RAM taktığımda görüntü alamıyordum. Tek RAM'le devam ettim oyuna girdim 3 saattir ESC spamliyorum bir sorun yaşamadım :D anakartı garantiye gönderip yenisini alma vakti gelmiş anlaşılan.
Sorunu çözdüm, anakart RAM slotlarından bir tanesi arızalı sanırım. RAM'i görüyor kullanıyordu ama PC'yi dağıtıp tekrar topladıktan sonra görüntü gelmemeye başladı daha sonra RAM'leri teker teker denedim görüntü geldi. İkinci slota RAM taktığımda görüntü alamıyordum. Tek RAM'le devam ettim oyuna girdim 3 saattir ESC spamliyorum bir sorun yaşamadım :D anakartı garantiye gönderip yenisini alma vakti gelmiş anlaşılan.

Çözüm

Berkide ramlarde uyuşmazlık var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı