R5 5600X CPU overheating alert

kaancicek2458

Hectopat
Valorant'ta 95 dereceye çıkıyor bilgisayarı yeniden başlattığımda böyle uyarı aldım kasayı açtım fanı söktüm bir daha taktım hala aynı oyunda 95 derecelere çıkıyor boştayken 80 75 derece kasayı yeni topladım termal macunu yeni fanları dönüyor stok soğutucu kullanıyorum problem nedir?

Sistem özellikleri.
İşlemci R5 5600X.
Ekran kartı RTX 3060 Ti.
RAM 32 GB Fury DDR 4 3600 MHz.
Anakart B550-A Pro MSI.

Yanlış takmış olamam değil mi stok soğutucuyu tamamen stok soğutucu oldugundan dolayı böyle ısınıyor ve hata alıyorum.

Yanlış takmış olamam değil mi stok soğutucuyu tamamen stok soğutucu oldugundan dolayı böyle ısınıyor ve hata alıyorum.

Olabilirsin, boşta 80-85 derece absürt çünkü. Tekrardan bir montaj yapılmalı aslında ama yeniden macun uygulaması ıvır zıvırı derken hali hazırda stok fan bu işlemciye az olduğu için al kule tipini, tak kafan rahat olsun derim.

Peki sıvı soğutucu almak daha mı mantıklı beni uzun süre götürecek bir şey önereibilir misin fiyata takılma. boşta şu an 67 derece 65 derece yanlış söylemişim

Peki sıvı soğutucu almak daha mı mantıklı beni uzun süre götürecek bir şey önereibilir misin fiyata takılma. boşta şu an 67 derece 65 derece yanlış söylemişim.
Uzun süreli düşünürsen sıvı soğutma tabii ki mantıklı fakat işlemcini ortalama bir hava soğutma çok çok rahat keser, overclock bile yaparsın. Çok ileriyi düşünürüm dersen böyle bir sıvı soğutma işini görür. Yoksa üstte atılan hava soğutucuyu al.

Peki sıvı soğutucu almak daha mı mantıklı beni uzun süre götürecek bir şey önereibilir misin fiyata takılma. boşta şu an 67 derece 65 derece yanlış söylemişim

Gerek yok, attığım yeterli. Yok illa at diyorsan bunu gösteririm bir ömür kullanırsın, ben 360MM olmadığı sürece hava soğutmaların performansını ve kalitesini sıvı soğutmalara değişmem.

Teşekkür ediyorum üstteki hava soğutucunun daha iyisi var mıdır almışken sıvı olmazsa onun daha iyisini alayım.

Tamamdır o zaman çok teşekkür ederim.

Teşekkür ediyorum üstteki hava soğutucunun daha iyisi var mıdır almışken sıvı olmazsa onun daha iyisini alayım.
Sonu gelmez, her türlü daha iyisi vardır da o fiyata çok iyi soğutucu. Daha iyisi diye diye çift 480mm'lik custom sıvı soğutmaya kadar yolu var. Problemli olmayacak neredeyse tüm işlemcilere yeter bu soğutucu.

Sonu gelmez, her türlü daha iyisi vardır da o fiyata çok iyi soğutucu. Daha iyisi diye diye çift 480Mm'lik Custom sıvı soğutmaya kadar yolu var. Problemli olmayacak neredeyse tüm işlemcilere yeter bu soğutucu.

Teşekkürlerimi sunuyorum.

Sonu gelmez, her türlü daha iyisi vardır da o fiyata çok iyi soğutucu. Daha iyisi diye diye çift 480Mm'lik Custom sıvı soğutmaya kadar yolu var. Problemli olmayacak neredeyse tüm işlemcilere yeter bu soğutucu.

Thermalright Peerless Assassin 120 Se Argb Beyaz İşlemci Hava Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri buradan alsam problem olmaz değil mi aynı ürün sanırım kasa beyazda benim.

@picl raknhocam @kino

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…