R5 5600X GTX 1650 Sistemde CS2 FPS'i düşük hissettiriyor

franciss

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarı alalı 1 yıl oldu. Sistem Ryzen 5 5600X GTX 1650 bazı oyunlarda saçma bir FPS sorunu var. FPS normal yüksek ama oyunda ara ara fazladan kasmalar oluyor genel olarak da şu şekilde 230 300 FPS aldığım bir oyunda 30 60 FPS oynar gibi bir olay yaşıyorum.

Güncellemeler yapıldı.

BIOS güncel.
İşlemciler güncellendi.
Ekran kartı güncel.
Moditor 180Hz - oyunlarda 180Hz her ayarda 180Hz kontrol ettim.

Oynadığım oyunlar.

CS2 - Valorant - GTA 5 - GTA 4 - PUBG - Mortal Kombat 10-11.

Bu oyunlar arasında CS2 de ciddi bir kasma oluşuyor. Her türlü ayarı denedim hiçbir işe yaramadı. V-Sync açtım bazıları düzelebilir dedi olmadı. Hz ayarını düşür diyenler var olmadı. CS2'de FPS 200 ise oyun 30 40 50 60 gibi hissettiriyor yanı akıcı olmadığı o kadar belli. Arkadaşımın sistem benimkine göre daha daha düşük ama 60 40 FPS gayet normal oynuyor. Bana çözünürlük düşürmemi söylüyorlar deniyorum fark etmiyor. Akıcılık yok yani hatta daha kötü oluyor gibi.
Ve pencereli modda tam ekrana göre daha normal bir oynanış veriyor. Sanki 60 değil 130'sa 120 FPS'de oynatıyor gibi hissettiriyor ama ekranda kesilmeler oluyor ondan oynayamıyorum.

GTA 5 - GTA 4.

Bu oyunlar gayet normal FPS iyi akıcılıkta gayet iyi.

PUBG PC versiyon mobil versiyon.

Felaket bir kasma oynanamıyor ama arkadaşımın sistem daha düşük olmasına rağmen oynatıyor.

Mortal Kombat.

Bu oynun kendisi ile alakalı 60 FPS sabit ama sorun yok akıcı.

Son çarem format atmak olacak ama araştırdığım zaman birçok kişinin format sonrası FPS düşmeleri gibi şikayetleri oluyor. Bu yüzden şu anlık düşünmüyorum eğer bir çözüm bulamazsam.

Teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı