R5 5600X GTX 1660 Super Windows failed to start hatasının sebebi nedir?

tersus

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar, "Windows failed to start" hatası alıyorum ve sebebinin ne olduğunu merak ediyorum. Bu konuda yardımcı olun, ne yapmam gerek?
Sistem:
GTX 1660 Super.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD 500GB (Adata Silverfish olması lazım.)
2x8 GB RAM.
M450-A Promax anakart.

2405aeef-0171-490d-a7c9-ca5f2790eb83.jpeg

SSD'nin arızalı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar açılırken BIOS'a girip boot sekmesinden kontrol eder misin SSD görünüyor mu diye. Ayrıca BCD dosyası bozulmuş veya silinmiş sanırsam. Sıfırdan Windows kurmak da işe yarayabilir

@tersus Elinizde Windows yüklü USB belleğiniz varsa PC'yi bununla başlatıp "Şimdi Yükle" ekranının altında "Bilgisayarımı onar" seçeneğini seçin. Açılan menüden başlangıç onarma deneyin.

SSD'nin arızalı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar açılırken BIOS'a girip boot sekmesinden kontrol eder misin SSD görünüyor mu diye. Ayrıca BCD dosyası bozulmuş veya silinmiş sanırsam. Sıfırdan Windows kurmak da işe yarayabilir

Hocam çok anlayamadım fotoğraf gönderiyorum.

Dediğiniz boot kısmına girdim bunlar var.

Bu hard disk o mu bilmiyorum fakat PC de bu SSD dışında depolama yok.

@tersus Elinizde Windows yüklü USB belleğiniz varsa PC'yi bununla başlatıp "Şimdi Yükle" ekranının altında "bilgisayarımı onar" seçeneğini seçin. Açılan menüden başlangıç onarma deneyin.

Maalesef yok bende temin edeceğim bugün. Fakat SSD almak mı daha mantıklı yoksa bunu almak mı çözemedim bilemedim bende buraya yazmak istedim. Alacak olsam Windows 11 yüklü ve ona uygun almam gerekli değil mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    198,2 KB · Görüntüleme: 12
Hocam çok anlayamadım fotoğraf gönderiyorum.

Dediğiniz boot kısmına girdim bunlar var.

Bu hard disk o mu bilmiyorum fakat PC de bu SSD dışında depolama yok.

Maalesef yok bende temin edeceğim bugün. Fakat SSD almak mı daha mantıklı yoksa bunu almak mı çözemedim bilemedim bende buraya yazmak istedim. Alacak olsam Windows 11 yüklü ve ona uygun almam gerekli değil mi?

Boot Option 1'in üstüne gelip enter basınca SSD görünüyor mu?

Boot Option 1'in üstüne gelip enter basınca SSD görünüyor mu?

Hayır hocam yine aynı şekilde diğer boot option seçeneklerinde ne yazıyorsa onlar çıkıyor

PC'yi F11 tuşuna basarak açın. Açılan Boot menüde Windows Boot Manager var mı?

BIOS'ta Settings > System Status altında SSD görünüyor mu?

Hayır UEFI OS ve Enter setup çıkıyor fakat bunu yapınca UEFI OS (Adata Swordfish) benim SSD çıkıyor bu sefer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı