R5 5600X icin 4-5 bin TL sıvı soğutma önerisi

Eğer stok soğutucu elinizde hala mevcut ise sıvı soğutucunuzu söküp stok soğutucuyu tekrar monte edin ve sonuçlara tekrar bakın. Monteyi yaparken termal macunuda yenileyin, çok fazla olmayacak şekilde sürün. Bir de dediğim gibi işlemci üzerinizde OC gibi herhangi bir işlem ayar yaptınız mı ?

Hocam galiba stok soğutucu çıkmıyor çıkıyor olsa bile İtopya bize vermedi.

Hocam işlemciyi yüke sokup ısı değerlerini kontrol edebileceğim bir uygulama varmıdır (bi ara media encoderdan render alırken mavi ekran verip kapandı açılıncada american yerine atıp cpu over temprature eror dedi bunuda ekleyeyim dedim)

Son düzenleme:
Aida64, CPUZ ile işlemcinizi yüke sokabilirsiniz ama anormal artışlar olursa zaten işlemci zarar görecek seviyeye geldiğinde bilgisayar restart atar.

MSI afterburner oyun için kullanabilirsiniz , Core Temp bakabilirsiniz.

Aida64, CPUZ ile işlemcinizi yüke sokabilirsiniz ama anormal artışlar olursa zaten işlemci zarar görecek seviyeye geldiğinde bilgisayar restart atar.
Teşekkür ediyorum şimdi deneyeceğim bunu denerken arkadaki şeyleri kapatmam gereklimi yoksa kendisi kapatıyormu

MSI afterburner oyun için kullanabilirsiniz , Core Temp bakabilirsiniz.
Teşekkürler

Teşekkür ediyorum şimdi deneyeceğim bunu denerken arkadaki şeyleri kapatmam gerekli mi yoksa kendisi kapatıyor mu?

İsterseniz kapatın çok bir etkisinin olacağını sanmam ama. CPU-Z indirip bench kısmına gelin ve oradan stress CPU kısmına basın. Bu sırada sıcaklıkları kontrol etmeyi unutmayın. Yaklaşık testi 10-15 dakika arası yapın.

şimdi deniyeceğim indirip teşekkürler

Hocam oyunda 85 e kadar çıkmasına rağma cpu z de ilk 5dk 75 derecede durdu

Birde Cinebench 2024 var o nasıl önerirmisiniz

Son düzenleme:
Hocam oyunda 85 e kadar çıkmasına rağma cpu z de ilk 5dk 75 derecede durdu
Bana siz işlemciyi sürekli yükte kullanıyorsunuz gibi geldi. Çünkü boşta 82 dereceyse normalde oyunlarda 100 dereceleri görür. Ama sizde sadece 3 derece artış olmuş. Güç planı seçme kısmına gelin orası dengelide mi?

Hocam durdurdum Tekrar Başlattım 10dk oldu yavaş yavaş artıyor sıcaklık hareketli arkaplan donmaya başladı birde güç planı nihai performansda

test sonunda maks 80 derece devamında 79-80 inip çıkıyor

ve şuan boşta 67 dereceye kadar geriledi (mesajı attığım an 70 den 80 e fırladı osuruktan nem kapıyor gibi bir şey işlemcide

Hocam durdurdum tekrar başlattım 10dk oldu yavaş yavaş artıyor sıcaklık hareketli arka plan donmaya başladı bir de güç planı nihai performansda.

Nihai performans sürekli tam güçte çalıştırıyor işlemciyi. Bundan dolayı boşta bu kadar ısınma oluyor diye tahmin ediyorum. Orayı dengeliye alın. Ayrıca o sıvı soğutmayı da değiştirin ve kule tipi soğutucu alın. Stok fan tak o sıvı soğutma yerine daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…