BIOS güncellemek için eski nesil işlemci takman gerekir. Veya garantiye de gönderebilirsin.GIGABYTE B550 AORUS PRO 5200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI ATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE B550 AORUS PRO 5200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile B550 AORUS PRO ITOPYA'da.www.itopya.com
MSI MAG B550 TOMAHAWK 4866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA
MSI MAG B550 TOMAHAWK 4866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile MAG B550 TOMAHAWK ITOPYA'da.www.itopya.com
Bu iki anakarttan biriyle 5600X işlemci kullanmayı düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam Aorus Pro'da BIOS güncellememe gerek yok kullanabilmem için fakat Tomhawk'ta gerek var. Bilgimi doğrulamak istiyorum. Ayrıca diyelim ki Tomhawk olan anakartı aldım ve BIOS güncellemem gerekti. İşlemciyi takarsam bilgisayar çalışmayacak. Çalışmayacaksa nasıl BIOS arayüzüne girip güncellemeyi yapacağım. Sonuçta bir işlemci olmadığı için PC açılmayacak. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Anakartın desteklediği bir işlemciyi takıp BIOS arayüzünden BIOS güncellemesi yapacaksın. Veyahut anakart üreticilerinin bu iş ile uğraşmaman için yaptığı bir özelliği kullanacaksın. BIOS Flashback ile sisteme sadece 24 pin ATX güç kablosunu takarak BIOS'unu güncelleyebilirsin. (Her marka için değişebilir yönteme sahip.)Ayrıca diyelim ki Tomhawk olan anakartı aldım ve BIOS güncellemem gerekti. İşlemciyi takarsam bilgisayar çalışmayacak. Çalışmayacaksa nasıl BIOS arayüzüne girip güncellemeyi yapacağım?
Elimde başka işlemci yok dediğiniz olay yukarıda bahsettiğim anakartlarda var mı ve yapması çok zor bir şey midir? Yukarıda bir arkadaş garantiye yollayabileceğimi de söylemiş bu da bir çözüm yolu olabilir mi?İkisinde de çok yüksek ihtimal güncellemen gerekir. Eğer güncellemeden çalışırsa yeni üretilmiş/yeni stoğa girmiş demektir.
Anakartın desteklediği bir işlemciyi takıp BIOS arayüzünden BIOS güncellemesi yapacaksın. Veyahut anakart üreticilerinin bu iş ile uğraşmaman için yaptığı bir özelliği kullanacaksın. BIOS Flashback ile sisteme sadece 24 pin ATX güç kablosunu takarak BIOS'unu güncelleyebilirsin. (Her marka için değişebilir yönteme sahip.)
Sağolun teşekkür ederim.Kendi sitelerinden baktığımda ikisinde de destekliyor yazıyor. Eğer arkadaşın dediği gibi stoğa yeni geldiyse güncelleme gerekmeyebilir.
Evet. İkisinde de BIOS Flashback özelliği mevcut, ancak her anakartta mevcut olmayabilir.Elimde başka işlemci yok dediğiniz olay yukarıda bahsettiğim anakartlarda var mı ve yapması çok zor bir şey midir?
Merak etme. Garantiye göndermelik bir durum söz konusu değil bu durumda. Nasıl olsa BIOS Flashback özelliği var.Yukarıda bir arkadaş garantiye yollayabileceğimi de söylemiş bu da bir çözüm yolu olabilir mi?