R5 5600X için ekran kartı seçimi

JOTEMM

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim: Ryzen 5 5600X.
Anakart: Gigabyte B550 mATX Pro.
Ekran kartı: RX570 4 GB tek fan.
Bir ekran kartı almayı düşünüyorum RTX 3060 Ti ile 4070 Ti arasında kaldım.
1.sorum: 4070 Ti işlemcim ile darboğaz yapar mı?
2.sorum: 4070 Ti fiyatları şu an çok mu uçuk seviyede ya da 3060 Ti yani değerinin çok üstünde mi fiyatlanıyolar?
3.sorum: Arada şu an yaklaşık 10 bin lira fiyat farkı var sizce o farka bu performans farkı değer mi?
4.sorum: Ekran kartında alırken OC versiyon tercih etmek daha mı mantıklı?
Teşekkür ederim cevaplarınız ve öneriler için.

4070 Ti her türlü darboğaz yapar ancak 3070 Ti normal fiyatlara bulabilirseniz olabilir. 6700 XT veya 6800 de opsiyonlar arasına alabilirsiniz.

Şu an 4000 serisi fiyat aralığını bulma aşamasında. Henüz bulmuş değil o yüzden direkt geçmek gereksiz hele ki işlemciniz yetmiyorken.

OC versiyonları da daha iyi olur fakat aşırı bir fiyat varsa değmez.

Bir de dipnot olarak şunu belirteyim; 4000 serisine geçecekseniz mecburen minimum 2K monitöre geçmeniz lazım. Hatta tercihen 4K.

Son düzenleme:
Nadir olarak hikaye oyunları oynuyorum son zamanlarda işte giresim geldi FIFA oynarken RX 570 sıkıntı cıkardıgı ıcın ekran kartı tercih etmek ıstıyorum genelde FPS oynuyorum o yuzden montöre gerek oldugunu pek düşünmüyorum. Gerçekten o kadar darboğaz olurlar mı 5600X le 4070 Ti ve ayrıca 3070 Ti falan fiyatları şu an ıdeal mi sizce @Buğra's,@peacemaker48

Nadir olarak hikaye oyunları oynuyorum son zamanlarda işte giresim geldi FIFA oynarken RX 570 sıkıntı cıkardıgı ıcın ekran kartı tercih etmek ıstıyorum genelde FPS oynuyorum o yuzden montöre gerek oldugunu pek düşünmüyorum. Gerçekten o kadar darboğaz olurlar mı 5600X le 4070 Ti ve ayrıca 3070 Ti falan fiyatları şu an ıdeal mi sizce @Buğra's,@peacemaker48
Darboğazın önemli sebeplerinden birisi de monitörünüzün çözünürlüğü. 1080P bir monitörde %40 darboğaz oluyorken 2K da çok çok daha düşük olur. 1080P için 4070 Ti kullanma imkanınız yeni işlemci alsanız dahi yok.

Bunu direk al tak yapabilirsiniz. Hem 1080P hem 2K kullanabilirsin.

Hocam şu an yeni çıkan ekran kartları uçuk fiyatlarda 1 hafta önce daha da kötüydü ekran kartına gelirsek bütçe ne kadar bilmiyorum ama bence zorlamaya gerek yok darboğazı da düşünürsek en iyi tercih bence.
1080p canavarı bu kart NVIDIA tarafında dengi RTX 3060 ile RTX 3060 Ti arası RTX 3060'ın 7.600'den başladığını düşünürsek tam bir F/P oluyor eğer daha üst segmen bir GPU isterseniz de.
Bunun da NVIDIA tarafında dengi RTX 3070 yine daha ucuz.

İşlemcim: Ryzen 5 5600X.
Anakart: Gigabyte B550 mATX Pro.
Ekran kartı: RX570 4 GB tek fan.
Bir ekran kartı almayı düşünüyorum RTX 3060 Ti ile 4070 Ti arasında kaldım.
1.sorum: 4070 Ti işlemcim ile darboğaz yapar mı?
2.sorum: 4070 Ti fiyatları şu an çok mu uçuk seviyede ya da 3060 Ti yani değerinin çok üstünde mi fiyatlanıyolar?
3.sorum: Arada şu an yaklaşık 10 bin lira fiyat farkı var sizce o farka bu performans farkı değer mi?
4.sorum: Ekran kartında alırken OC versiyon tercih etmek daha mı mantıklı?
Teşekkür ederim cevaplarınız ve öneriler için.

OC versiyonun performansı daha yüksek oluyor %5-%10 kadar eğer arada çok fark yoksa alınabilir.

Açıkçası AMD ekran kartını kullanmak hiç istemiyorum sebepleri ise hem yazılımında ki problemler hem driver güncellemelerindeki problemler yazılımında sunulan imkanların genişliğinden monitörümün G-SYNC destekli olmasından NVIDIA taraftarıyım siz ne dersiniz bu dediklerime?
Monitör = ASUS VG248qg.
@Berton
@Buğra's

Açıkçası AMD ekran kartını kullanmak hiç istemiyorum sebepleri ise hem yazılımında ki problemler hem driver güncellemelerindeki problemler yazılımında sunulan imkanların genişliğinden monitörümün G-Sync destekli olmasından NVIDIA taraftarıyım siz ne dersiniz bu dediklerime?
Monitör = ASUS VG248qg.
@Berton
@Buğra's

NVIDIA kendini çok iyi pazarladi kim GPU dese herkesin aklina NVIDIA geliyor ama AMD GPU'larin da geri kalır bir yanı yok daha ucuzlar ve NVIDIA'ya teknoloji anlamında yetişiyorlar(DLSS'e karşılık FSR gibi) ama NVIDIA tabii ki de daha iyi bütçe varsa alınabilir.

NVIDIA'ya ayıracak bütçem var. 5600X ile bir darboğaz söz konusu olabilir mi sizce. Ona göre son kararı mı vereyim bir de fiyat konusunda nasıl bir öneri verirsiniz beklemeli miyim acele mi edeyim bir tüyonuz var mı yani o karta en fazla şu kadar ver dediğiniz bir para varsa yazarsanız güzel olur. Bir de bende 500W PSU var götürür mü?
@Berton

NVIDIA'ya ayıracak bütçem var. 5600X ile bir darboğaz söz konusu olabilir mi sizce. Ona göre son kararı mı vereyim bir de fiyat konusunda nasıl bir öneri verirsiniz beklemeli miyim acele mi edeyim bir tüyonuz var mı yani o karta en fazla şu kadar ver dediğiniz bir para varsa yazarsanız güzel olur. Bir de bende 500W PSU var götürür mü?
@Berton

Hocam 4070 Ti alirsaniz hem darboğaz olur hem de PSU yetmez 3060 Ti demiştiniz 9 10kya olmasi lazim piyasada sabah yine bakarim bir fiyat konusunda da 3000 serisinin cok oynayacağını düşünmüyorum belki yeni tanıtılan GPU'lar sayesinde düşer biraz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı