R5 5600X için sıvı soğutma mı hava soğutma mı?

ErenKızıltaş

Hectopat
Yer
Parthenon Tapınağı
R5 5600X model işlemcim ve MSI MAG Forge 100R kasam var. Önceki konuları okudum hava soğutmanın daha iyi olduğunu savunanlar yoğunlukta gibiydi. Ancak benim tereddütüm şu hava soğutma kasada büyük bir yer kaplayacağı için içerideki hava akışını etkiler mi? Diğer parçaların örneğin ekran kartının sıcaklık değerinde bir artış vs olur mu? Bir arkadaşım bu sebepten kendi hava soğutmasını satmıştı bilmiyorum onun kasasından dolayı sıkıntı çıkmıştır belki. Benim kasamda böyle bir sorun yaşar mıyım ve Max 1000 TL'ye önerebileceğiniz soğutucular nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın paranoyaya kapılıp gereksiz bir iş yapmış. Hava akışı zaten işlemci ve ekran kartı için gerekli. Düzgün bir hava soğutma alırsan giriş seviyesi sıvı soğutmalardan daha iyi performans alabilirsin. Sıvı soğutma üst düzey soğutmalar için tercih edilmeli bence. Orta seviye dahil hava soğutma alınır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…