R5 5600X ile RTX 3080 Ti darboğaz yapar mı?

burakfrt89

Decapat
Daha fazla  
Bir tane güzel sistem buldum, sıvı soğutmalı vs. 3080 Ti var. İşlemci Ryzen 5 5600X, darboğaz yapar mı? Oynayacağım oyunlar hikayeli oyunlar, Valorant falan. 1080p'de darboğaz olur diyorlar, çok fark edilir düzeyde midir? Bu ikili alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1440p de yapmaz. 1080p de yapar.

Ama merak etme, 1080p de sanal çözünürlük veya oyun içi (bazı oyunlarda oluyor) resolution scale ayarı olur, onu bi 1.5x veya 2x yaparsan 1080p de bile darboğaz kalmaz.

1440p de yapmaz. 1080p de yapar.

Ama merak etme, 1080p de sanal çözünürlük veya oyun içi (bazı oyunlarda oluyor) resolution scale ayarı olur, onu bir 1.5X veya 2X yaparsan 1080p de bile darboğaz kalmaz.

Oynayacaklarım CS:GO Valorant The Last of Us gibi oyunlar arada Valorant arada The Last of Us vs bu sistem beni üzermi darboğazı o kadar belli eder mi 2K'da problem yaratmaz ama CS:GO Valorant gibi oyunlarda 1080p de cok bellimi beni üzermi.

Bu ikili güzel fiyata alınır. Fakat fiyat konusu önemli, bazıları sıfır AM5 sistem fiyatına yakın satmaya çalışıyor o zaman alınmaz. Fiyat nedir?

AAA+ oyunlarda 1080P'de RTX 3070'de %10-5 darboğaz yaşatıyor bende. RTX 3080 Ti ile hissedilir darboğaz yaşarsın. Bazi oyunlarda resolution scale mevcut onu yükselterek darboğaz'ı azaltırsın ama her oyunda yok.

Bu ikili güzel fiyata alınır. Fakat fiyat konusu önemli, bazıları sıfır AM5 sistem fiyatına yakın satmaya çalışıyor o zaman alınmaz. Fiyat nedir?

R5 5600X.
RTX 3080 Ti.
Gigabyte A520M-K-v2 anakart.
Game Booster Titan Rainbow 240mm işlemci sıvı soğutucu.
Apacer 500 GB M.2 SSD.
32 GB RAM.
750W Power Supply.
Strong Shadow 3X 120mm RGB reset buton mATX Gaming kasa.
32.000 TL.

CS:GO ve Valorant da darboğaz olur ama problem edilecek bir şey değil. Bence önemli olan AAA hikayeli oyunlarda (GPU tabanlı oyunlarda) darboğaz olmaması, onlarda da sanal çözünürlük veya resolution scale kullanırsın darboğaz kalmaz.
CS:GO ve Valorant CPU oyunu zaten, onlardan CPU'nun max performansını alırsın.

AAA oyunlarda resolution scale kullanmasam bile bir sorun çıkarır mı çok gözle görülür bir etki yapar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…