Bir tane güzel sistem buldum, sıvı soğutmalı vs. 3080 Ti var. İşlemci Ryzen 5 5600X, darboğaz yapar mı? Oynayacağım oyunlar hikayeli oyunlar, Valorant falan. 1080p'de darboğaz olur diyorlar, çok fark edilir düzeyde midir? Bu ikili alınır mı?
Evet, darboğaz yapar. Çoğu oyunda hissetmezsin ama hissettiren oyunlar da olur. Uyguna bulduysan yine de alınabilir. En kötü 1440P'ye yükseltip oynarsın sorun yaşadığın oyunları.
Ama merak etme, 1080p de sanal çözünürlük veya oyun içi (bazı oyunlarda oluyor) resolution scale ayarı olur, onu bi 1.5x veya 2x yaparsan 1080p de bile darboğaz kalmaz.
Ama merak etme, 1080p de sanal çözünürlük veya oyun içi (bazı oyunlarda oluyor) resolution scale ayarı olur, onu bir 1.5X veya 2X yaparsan 1080p de bile darboğaz kalmaz.
Oynayacaklarım CS:GO Valorant The Last of Us gibi oyunlar arada Valorant arada The Last of Us vs bu sistem beni üzermi darboğazı o kadar belli eder mi 2K'da problem yaratmaz ama CS:GO Valorant gibi oyunlarda 1080p de cok bellimi beni üzermi.
Bir tane güzel sistem buldum, sıvı soğutmalı vs. 3080 Ti var. İşlemci Ryzen 5 5600X, darboğaz yapar mı? Oynayacağım oyunlar hikayeli oyunlar, Valorant falan. 1080P'de darboğaz olur diyorlar, çok fark edilir düzeyde midir? Bu ikili alınır mı?
AAA+ oyunlarda 1080P'de RTX 3070'de %10-5 darboğaz yaşatıyor bende. RTX 3080 Ti ile hissedilir darboğaz yaşarsın. Bazi oyunlarda resolution scale mevcut onu yükselterek darboğaz'ı azaltırsın ama her oyunda yok.
Oynayacaklarım CS:GO Valorant The Last of Us gibi oyunlar arada Valorant arada The Last of Us vs bu sistem beni üzermi darboğazı o kadar belli eder mi 2K'da problem yaratmaz ama CS:GO Valorant gibi oyunlarda 1080p de cok bellimi beni üzermi.
CS:GO ve Valorant da darboğaz olur ama problem edilecek bir şey değil. Bence önemli olan AAA hikayeli oyunlarda (GPU tabanlı oyunlarda) darboğaz olmaması, onlarda da sanal çözünürlük veya resolution scale kullanırsın darboğaz kalmaz.
CS:GO ve Valorant CPU oyunu zaten, onlardan CPU'nun max performansını alırsın.
CS:GO ve Valorant da darboğaz olur ama problem edilecek bir şey değil. Bence önemli olan AAA hikayeli oyunlarda (GPU tabanlı oyunlarda) darboğaz olmaması, onlarda da sanal çözünürlük veya resolution scale kullanırsın darboğaz kalmaz.
CS:GO ve Valorant CPU oyunu zaten, onlardan CPU'nun Max performansını alırsın.