R5 5600X + Inno3D 3060 Ti sistem nasıldır?

Bütçe
25000

Zenn99

Femtopat
Daha fazla  
Gamegaraj üzerinden hazır sistemi özelleştirerek AMD Ryzen 5 5600x ve sıvı soğutucu ekledim sistemde inno3d 3060 ti var ideal midir?

Monitör olarak itopya üzerinden ASUS TUF GAMING 24.5" VG258QM 280Hz satın aldım darboğaz yapar mı? Tam performans alabilir miyim?

Toplam 25.000 Türk Lirasına mâl oldu.

Son düzenleme:
AMD mi NVIDIA mı tercih ediyorsunuz? O sistemi almayın, 25.000 TL'ye RTX 3070 toplanabilir.

Ayrıca 280 Hz çok olmuş, güncel oyunlarda zaten 60 FPS ultra ayarlarda oynayacaksınız. Valorant, CS:GO gibi oyunları sabit 280 FPS görmek için ayarları düşürmeniz gerekebilir, 144 veya 165 Hz yeterli olurdu ancak almışsınız zaten.

Sistem çok dengesiz olmuş. Özellikle sıvı soğutucu çok gereksiz.

İşlemci çok güclü olduğundan dolayı sıcaklık değerleri RDR 2 gibi oyunlarda 85 90'a kadar dayanıyor araştırdım 240mmlik bir sıvı soğutucu yeterli olacağını söylediler.

Ekran kartı yüksek ayarlarda bile Valorant'ı maximum 500 AVG 400 olarak oynatıyor almışken iyisini almak istedim.

Hocam 80,90 a çıkmaz AMD'nin kendi stok soğutucusu ile.Hocam hadi monitör iyide sistem çok saçma ve pahalı.

300 TL'lik kule tipi soğutucusu yeterliydi aslında.

Doğrudur birkaç akraba ile görüştüm bilgisayar işleriyle uğraşanlardan onlarda bu işlemci icin sıvı soğutmanın şart olduğunu söylediler.

Hocam 80,90 a çıkmaz AMD'nin kendi stok soğutucusu ile.

Bu sistemde 5 5500 var bu bile 80 görüdüğü için 5600X ondan daha güçlü olduğundan dolayı göreceğini tahmin ettim ve sıvı soğutucu aldım. (Bende bu sistemi aldım sadece özelleştirme olarak 5600X ve sıvı soğutucu var.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci çok güclü olduğundan dolayı sıcaklık değerleri RDR 2 gibi oyunlarda 85 90'a kadar dayanıyor araştırdım 240mmlik bir sıvı soğutucu yeterli olacağını söylediler.
Onları bırakın.

Özelleştirme kısmından:
SSD'yi KINGSTON 1TB NV2 seçin.
Anakartı Wi-Fi'li istiyorsanız ASUS PRIME B660M-A WIFI seçin.

Sonra bu işlemci soğutucuyu alın.
Çok iyi sistem olur, i5-12400F ile R5 5600X neredeyse eşit işlemciler bu arada. İsterseniz işlemciyi i7-12700F'e çıkarabilirsiniz özelleştirme kısmından ama bence gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…