Bu sabah götürdüm, benim yarım bıraktığım montajı termal macunu yenileyerek ve daha dikkatli bir şekilde bloğu yerleştirerek montajı itopya tamamladı. Daha sonra müşteri hizmetlerindeki yetkiliyle yarım saat 40 dakikaya yakın oyun testi yaptık açık bıraktık, cinebenchi oyunları vb. cinebenchte maksimum 62yi gördü, valorantta 55-56, boşta 30-35 civarındaydı. Ama bu testleri yaptığımız ortam baya serin bir ortamdı ve kasa baya ortada açık bir yerdeydi, ben evde masanın altına koyuyorum bu kadar düşük olmaz dereceler ama 4-5 derece fazlasına bile okeyim. İnşallah eve gidince denediğimde de bu sıcaklıkları görebilirim. Yine kullandıkça yüksek dereceleri görürsem sıvı soğutmayı değiştireceğim, nzxt 240mm veya msi 360mm'ye geçeceğim.
---
Evet eve gelip denediğimde itopyada yaptığımız testlerle alakası yok, 5-10 derece düştüğü oluyor bazen ama yine valorantta genel olarak 65-72 arası sıcaklık aldım. boşta 45-50 derece. Ne alaka gerçekten bilmiyorum odanın ısısı bu kadar mı farkettirebilir yani? Ne yapsam bilmiyorum, msi'ın 360mmlik soğutması indirimde şu an 1.500 tl küsür, onu alıp onu mu taktırsam sonra ileride pişman olurum diye korkuyorum. Yoksa bunla idare mi etmeliyim bilmiyorum. Yardımcı olun plss.
Boşta sıcaklığı aşağıda gördüğünüz gibi, itopyada ısrarla normal normal işlemcin güçlü diyorlar ama bana göre hala normal değil, sizce??
Boştayken kendi kendine 65 derecelere falan çıkıyor, anlam veremiyorum gerçekten.
-----
Msi Gungnir 110R kasanın önündeki 3 tane kasa fanını çıkarıp üst tarafa taksak, ön tarafa da 360mm sıvı soğutma takılsa kasa içindeki hava sirkülasyonu çok mu kötü olur? İtopyadakiler öyle dedi. Sıcak hava kalır sürekli içerde dediler, doğruluk payı nedir?