Tamam da milletin 5600 ile aldığı değeri benim 5600X ile almam normal değil bence.PBO tekli cekirdek performansini etkileyen bir yontem oldugu icin coklu cekirdek minimal duzeyde artar. Coklu cekirdek artisi istiyorsan klasiklesmis yontem olan all core overclock yapman gerek.
Cekirdeklerinin kalitesine gore bu degisir. Curve Optimizer'i enabled yapip sonrasinda negative deger girmeyi denedin mi? Cunku cekirdekler daha az isinacagi icin boost olmak isteyecektir ve bu da performans arttirabilir.Tamam da milletin 5600 ile aldığı değeri benim 5600X ile almam normal değil bence.
Attığım görüntüde CO kapalı olduğu için düşük değerler var doğrudur. CO -10 yaptığım zaman 4450 MHz görebiliyorum en fazla ve bu sabit değer asla artmıyor. CO -20 falan yemiyor zaten.Cekirdeklerinin kalitesine gore bu degisir. Curve Optimizer'i enabled yapip sonrasinda negative deger girmeyi denedin mi? Cunku cekirdekler daha az isinacagi icin boost olmak isteyecektir ve bu da performans arttirabilir.
O zaman islemcinin cekirdekleri cok iyi bir silikona sahip degil. All core overclock yaptiginda 1.35V ile kac GHz'ye kadar cikabiliyorsun stabil bir sekilde?Attığım görüntüde CO kapalı olduğu için düşük değerler var doğrudur. CO -10 yaptığım zaman 4450 MHz görebiliyorum en fazla ve bu sabit değer asla artmıyor. CO -20 falan yemiyor zaten.
CO deneyebileceğim kadar indirip hemen paylaşacağım.O zaman islemcinin cekirdekleri cok iyi bir silikona sahip degil. All core overclock yaptiginda 1.35V ile kac GHz'ye kadar cikabiliyorsun stabil bir sekilde?
Sıcaklığın ne kadar düşük olursa PBO ile o kadar yüksek frekans alırsın multide.CO deneyebileceğim kadar indirip hemen paylaşacağım.
Doğru söylüyorsunuz fakat tekli çekirdekte daha yüksek neden görebiliyorum?Sıcaklığın ne kadar düşük olursa PBO ile o kadar yüksek frekans alırsın multide.
70 ve üstü sıcaklıklarda 4550+ görmeyi unut.
Tekli çekirdekte işlem sıcaklığın 50 üstüne çıkmadığı için ve tek çekirdek için gereken akım fazlasıyla yeterli.Doğru söylüyorsunuz fakat tekli çekirdekte daha yüksek neden görebiliyorum?