R5 5600X Multi-Core problemi

Bir de unutma şöyle bir saçma şey var.

5600X B0 revizyonu iken 5600 B2 revizyonu :D O yüzden 5600'ün silikonu daha iyi diye tahmin ediyorum.

Tekli çekirdekte işlem sıcaklığın 50 üstüne çıkmadığı için ve tek çekirdek için gereken akım fazlasıyla yeterli.
Yok tekli çekirdekte 80 dereceyi görüyorum ancak 4.8’den aşağı hiç görmedim. (Oyunda)

LLC ve VRM switching freq yükselttiğinde biraz daha yüksek multi skoru alırsın.

Yok tekli çekirdekte 80 dereceyi görüyorum ancak 4.8’den aşağı hiç görmedim. (Oyunda)
O zaman problemin direk sıcaklık. Her 10C düşüş +50Mhz gibi düşünebilirsin PBO için.

LLC ve VRM switching freq yükselttiğinde biraz daha yüksek multi skoru alırsın.

O zaman problemin direk sıcaklık. Her 10C düşüş +50Mhz gibi düşünebilirsin PBO için.
LLC dediğin Loadline Calibration sanırım o Mode 3’de benim. Ancak VRM Switch ayarını bulamadım. Ayrıca önerdiğin bir PBO ayarı varsa yapabilirim.

Düzenleme: VRM Switch aynı yerdeymiş görmemişim. :D

LLC dediğin Loadline Calibration sanırım o Mode 3’de benim. Ancak VRM Switch ayarını bulamadım. Ayrıca önerdiğin bir PBO ayarı varsa yapabilirim.

Düzenleme: VRM Switch aynı yerdeymiş görmemişim. :D
TDC ve EDC'yi o kadar yüksek tutmana gerek yok çünkü tek CCD'li işlemcilerde 110A limit var.

O yüzden TDC 100 ve EDC 110-115 yapabilirsin. FIT scalarıda auto'da bırak.

CO all core negatif -15 ya da -20 ver.

TDC ve EDC'yi o kadar yüksek tutmana gerek yok çünkü tek CCD'li işlemcilerde 110A limit var.

O yüzden TDC 100 ve EDC 110-115 yapabilirsin. FIT scalarıda auto'da bırak.

CO all core negatif -15 ya da -20 ver.
-20 yemedi de -15 deniyorum şu an. Tam ssleri aldım reset yedim. :D

PBO konusunda durum böyle. AMD’den otomatik ayarladım şu an.

27720CA6-2FD3-44EF-8A37-E3139CE3DD89.jpeg

TDC ve EDC'yi 100- 110 yap. Boost +200. FIT auto'da bırak.
Yukarıda attığım ayarlarla durum bu şu an.

Adsız.png

Şimdi yeni attıklarını deniyorum.

===
Senin attığın ayarlarla daha iyi oldu şu an.

Adsız.png

Yalnız bir şey fark ettim, Multicore frekansı artıyor, single core yavaşlıyor. 4.77'e düştü single core.

@deadfellow verdiğin bu ayarlarla CO'yu da -20 yapabildim, bir problem gözükmüyor. 4550 multi/4800 ise single olarak çalışıyor. Daha fazlası için soğucu gerekiyor sanırım.

Sıcaklıklar ise bir hayli düştü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı